Skip to main content

Knappe Samson is een Centraal-Aziatische herder mix. Samson kwam in het asiel Beli Manastir in afschuwelijke staat. Zo’n grote hond zou ongeveer 50 kilogram moeten wegen, maar toen Samson aankwam in het asiel woog hij amper 30 kilo. Hij moet al heel lang vreselijke honger geleden hebben. Zijn staart en oren waren kortgeknipt, vol wonden en littekens. Iemand heeft hem zo erg mishandeld, fysiek en mentaal dat hij erg bang is geworden. Hij is zo bang dat toen een andere asielhond, een kleine terriër genaamd Jackson, hem aanviel Samson zich voor hem terugtrok. Ondanks alles is Samson een mentaal stabiele en een hele lieve hond. Hij is goed met mensen en houdt van knuffelen met iedereen. Deze hond kwam uit extreem moeilijke leefomstandigheden in een asiel waar het hondenleven ook niet fijn is, maar Samson heeft hier in ieder geval elke dag eten en water ter beschikking. Hij is gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. Hij heeft een ervaren adoptant nodig die voldoende tijd en ruimte (letterlijk en figuurlijk) heeft voor zo’n hond. Samson is gehoorzaam, hij zoekt geen conflicten met andere honden. Vanwege zijn formaat (hij is nu – met zijn imposante 67 cm schofthoogte en inmiddels 45 kilo zwaar – een indrukwekkende hond) zou het goed zijn als hij in een gezin zonder kleine kinderen terechtkomt. Samson heeft tot nu toe drie verschrikkelijke jaren van zijn leven achter de rug. We hopen dat er iemand is die deze vriendelijke, prachtige hond die ontzettend veel geleden heeft door mensen een normaal leven kan geven en hem kan laten zien wat het betekent om een goedhartig baasje te hebben.

Geschatte geboortedatum: 01-08-2020
Herkomst: Voćin
Verblijft momenteel in: Kroatië

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op