Skip to main content

Dit is het verhaal van Blaze.

Blaze kwam als een puppy van 4-5 maanden in het asiel Beli Manastir. Hij was veel kleiner dan zijn broers, zijn poten waren overduidelijk zwakker en hij had ernstige verwondingen op zijn lichaam. Na een periode van de intensieve behandeling en een constant verblijf in de dierenarts kliniek was het duidelijk dat hij zo gewond was geraakt doordat hij verminderde of geen gezichtsvermogen had.

Gedetailleerde oogtesten werden niet uitgevoerd omdat er geen oogheelkundige dierenartsspecialisten in dit gedeelte van Kroatie waren en ook geen enkele dierenartskliniek de benodigde diagnostische apparatuur had.Maar, het lijkt het alsof hij nog steeds iets ziet, misschien heeft hij schaduwzicht (omdat hij de goede kant op gaat). Hij ziet helaas geen objecten, obstakels, muren en hij struikelt of botst voortdurend tegen objecten.

Als je alle video’s bekijkt, www.facebook.com/dierenhulpzondergrenzen,  van toen hij een puppy was tot nu, zie je de voortgang in zijn herstel. Eerst zag hij er hopeloos uit, maar met de geweldige zorg en zorg van de dames van de Dierenartspost Beli Manastir heeft hij alles overwonnen en is hij nu een mooie grote jongen geworden.

Blaze is gewend aan mensen, hij knuffelt graag, hij kan goed met honden EN katten omgaan, hij is speels. Als hij het geritsel van een voedselzak hoort, kan hij bijna niet wachten om iets te eten te halen en is hij, waarschijnlijk vanwege zijn slechte gezichtsvermogen, bang dat hij zonder heerlijke snacks komt te zitten. Wanneer het gaat om eten, reageert hij heel bezitterig, hij laat zich dan door niemand benaderen. Blaze moet zijn eigen kom hebben en apart gevoerd worden zodat hij in alle rust zijn maaltijd kan opeten.

Keti ziet hij niet vaak, maar het lijkt dat hij haar stem associeert met lekkernijen – want, als ze komt komt hij vrolijk naar haar toe en wil dat zij hem aait.

Blaze is een mooie jonge hond voor wie het ideaal zou zijn om een huisje te krijgen met een ruime tuin, hij is zo makkelijk dat hij bij iedereen zou kunnen wonen.

Blaze bracht veel tijd door met verschillende mensen terwijl hij werd behandeld. De dierenartskliniek is, echter, een kleine ruimte, en sommige mensen zijn bang voor een grotere hond als ze met hun huisdieren komen, daarom moest hij nu, nu hij volwassen is, naar een andere tuin gaan waar alle honden uit het asiel verblijven. Hij kan met iedereen overweg, maar mist het contact met mensen die hij voorheen had. Zijn schofthoogte is ca. 60 cm

Maakt onze lieve kanjer Blaze ondanks zijn handicap kans op een thuis?

 

Geboortedatum: 22-03-2022 (geschat)
Herkomst: Kroatië

 

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst:

Anneke +32 (0)4-71449309 Zondag t/m zaterdag 9.00 uur – 22.30 uur

Marijke 0223-722294 06-15593949 Maandag, woensdag en donderdag 14.00 – 16.00 uur

Rita 0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 – 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 – 18.00 uur

Anne Marie 06-15064902 Zaterdag en zondag 11.00 – 18.00 uur

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op