Skip to main content

Baloo is een erg lieve en aanhankelijke hond. Hij houdt van knuffelen en aandacht en is baasgericht. Hij is dol op allerlei speeltjes en kan zich daar goed zelf mee vermaken. Baloo vindt het heerlijk om in de buurt van zijn mens(en) te zijn en is niet graag alleen. Hij is meer onderdanig dan dominant.
Tegenover andere honden is Baloo sociaal en vriendelijk; buiten wil hij graag iedere hond die hij tegenkomt, begroeten en zo mogelijk spelen. Hij vindt het heerlijk om te wandelen en loopt redelijk goed aan de lijn, maar soms nog wel wat onrustig. Bij het zien van andere honden kan hij gaan trekken. Dit is met een goede begeleiding goed te reguleren. Baloo wil heel graag zijn best doen, is goed te corrigeren c.q. prijzen/belonen van gewenst gedrag en houdt ook bij het wandelen graag contact met zijn begeleider.
Baloo is nog jong en gevoelig voor externe prikkels. Een gezin met jonge kinderen (onder 10 jaar) is voor hem te druk en dus af te raden. Buiten is hij soms nog onzeker en wat angstig voor onbekende of spannende zaken, zoals trimmers, fietsers en scooters die hem rakelings passeren (op enige afstand geen probleem) en dan kan wat uitvallend gedrag vertonen. Ook kan hij bij drukte (veel passerende fietsers) overprikkeld raken. Een rustige omgeving (platteland, rustig dorp of buitenwijk aan rand van een stad e.d.) is voor hem daarom het beste. Hij heeft mensen nodig die rust uitstralen en hem zekerheid, zelfvertrouwen en een rustig, veilig gevoel kunnen geven. Met de juiste begeleiding zal hij een geweldige metgezel zijn.

Geboortedatum: 15-09-2021 ( Geschat )
Herkomst: In Nederland

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst:

Marijke 0223-722294 06-15593949 Maandag, woensdag en donderdag 14.00 – 16.00 uur

Rita 0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 – 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 – 18.00 uur

Anne Marie 06-15064902 Zaterdag en zondag 11.00 – 18.00 uur

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op