Skip to main content

Leon werd gevonden in de buurt van het hoofdvoedingsstation in Varkiza, zonder  broers, zussen of zijn moeder. Zijn ogen waren er erg slecht aan toe, ze dachten dat hij totaal blind was. Hij had ook last van zijn bovenste luchtwegen, hij niesde veel en zijn neus en ogen zaten vol pus. Ze brachten hem naar het kattenhuis op 17.1.21, verwijderden alle snotjes en de droge pus van zijn schattige gezichtje, en begonnen een behandeling met antibiotica en oogdruppels. Toen we de pus uit zijn oogjes hadden verwijderd, kwamen er twee prachtige oogjes tevoorschijn en ze waren zo blij te ontdekken dat ze hem op tijd hadden gered! Leon werd een tijdje behandeld en nu is hij gelukkig en gezond, wachtend op zijn voor altijd familie die hem adopteert!

Leon is over het algemeen een vriendelijke kater.  Hij geniet van knuffels en laat zich graag aaien als hij daar zin in heeft. Als hij zich ergens aan stoort laat hij dat merken en gaat weg. Hij is vriendelijk tegen mensen en kan goed overweg met de andere katten in huis, kittens en volwassenen. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en laat zien wat hij leuk en niet leuk vindt. Hij houdt van knuffelen maar slaapt nog niet bij mensen op bed. Hij geeft de voorkeur aan slapen met kittens. Hij is nieuwsgierig, observeert graag, is avontuurlijk en brengt graag tijd door op het buitenterras om te zonnebaden en frisse lucht op zijn gezicht te krijgen!

Hij speelt meestal alleen met speelgoed en is dol op balletjes, maar als een andere kat hem benadert om te spelen zal hij dat niet weigeren en beginnen ze elkaar meteen achterna te zitten. Hij kijkt ook graag TV, vooral vogels op Youtube. Leon is erg actief zoals de meeste kittens en brengt het grootste deel van zijn dag door met het huis te verkennen en te spelen! Hij heeft absoluut een kattenhouding en dat is wat ze zo leuk aan hem vinden! Hij slaapt nog niet op hoge plaatsen zoals planken of hoge krabpalen, maar als ze hem zoeken weten ze hem te vinden! Die plek is op het bed of op een krabpaal die ze daar hebben staan of in een kast! Hij verstopt zich daar graag, soms op de kleren en geniet van wat rustige tijd,  alleen. Hij is gek op droog en natvoer en wordt er heel enthousiast van!!! Hij is super knap, pluizig en schoon, hij heeft een geweldige lange vacht maar weet hoe hij zichzelf toonbaar moet houden! Hij is geweldig als hij in een reismandje moet om naar de dierenarts te gaan en was ook perfect toen hij in het begin afgezonderd moest worden. Leon wacht op zijn forever family waar hij zich geliefd en veilig zal voelen en ze kunnen niet wachten tot het zover is! Hij is ook goed met kinderen zolang ze hem niet lastig vallen, net als oudere kinderen die hem tijd en ruimte geven wanneer hij dat nodig heeft! Leon is gecastreerd.

FIV-FeLV-giardia-testen 23.3.22 FeLV-FIV negatief, FIP /800. Drievoudige fecale test gedaan 18.1.22 en waren negatief

Geboortedatum: 17-10-2021  ( Geschat )
Herkomst: Attica

 

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

 

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.

 

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

 

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op