Skip to main content
KattenPoes

Baloo

By 3 mei 2022augustus 13th, 2022No Comments

Baloo werd van de straat gered door een dame die begreep dat ze onmiddellijk medische hulp nodig had. De dame kon haar niet houden en verzorgen, dus vroeg ze onze collega’s om in te springen. Zij brachten Baloo naar dierenarts waar de diagnose een poliep in haar rechteroor werd gesteld. Baloo had een licht ademhalingsprobleem op dat moment, dus begonnen ze met de behandeling om haar gezond te maken, zodat ze sterk genoeg is voor de operatie. Toen haar luchtwegen waren behandeld en haar immuunsysteem sterker was, hebben de dierenartsen de poliep in haar rechteroor verwijderd en haar ook gesteriliseerd. Ze kwam dezelfde dag nog terug naar de shelter voor haar postoperatieve zorg. Wat haar oog betreft, stelden de dierenartsen voor een behandeling te starten met oogdruppels om de druk te verminderen en haar om de paar weken terug te brengen voor onderzoek. Ze zullen na een paar metingen beslissen wat het beste voor haar is.
Baloo is een lieve poes. Ze was vanaf het begin heel vriendelijk tegen mensen en voelde zich goed in huis. Ze was knuffelig vanaf de eerste dag dat ze haar opnamen, ze bleef maar spinnen en genoot van het aaien. Ze moesten haar eerst afzonderen van de rest van de katten tot ze hersteld was van haar ademhalingsproblemen en haar operatie, maar nu ze bij hen gekomen en ze is er erg blij mee. Baloo brengt meer tijd alleen door dan met de andere kittens. Ze is kleiner in omvang dan andere katten van dezelfde leeftijd. Ze houdt van knuffelen en zachte dekens zijn haar favoriete plek om op te slapen is het bed, ze komt vaak naast iemands hoofd slapen! Soms met plotselinge of snelle bewegingen kan ze bang worden, dus ze zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een omgeving. Ze beweegt niet veel, is meer een relaxte kat en verkent maar een klein beetje. Voorlopig voelt ze zich meer op haar gemak als ze op één plek zit. Ze valt soms om als ze zit en is stabieler als ze ligt. Als ze moet lopen, stribbelt ze helemaal niet tegen, haar hoofd leunt gewoon naar één kant. Ze houdt van aandacht en mensen, ze benaderen haar gewoon rustig. Ze houdt wel van nat voer maar is geen grote fan, ze eet graag droogvoer.
Ze is super lief en heeft iedereen heel snel voor zich gewonnen. Ze is zo’n kat waar je zoveel mogelijk tijd aan wilt besteden om met haar te knuffelen en haar gelukkig te maken!
FeLV-FIV negatief, FIP 1/100, Fecal testen FCov, fpv, giardia getest en zijn negatief. Eerdere gezondheidsproblemen; poliep in haar rechteroor waardoor ze een licht evenwichtsprobleem had en haar hoofd scheef hield. Eén oog is wazig, hoge druk
Huidige gezondheid; lichte evenwichtsproblemengezondheid/hoofdkanteling/wazig oog, hoge bloeddruk.
Misschien moet in de toekomst het oog verwijderd worden. Ze proberen nog steeds de hoge druk in het oog te behandelen met oogdruppels. De dierenarts is blij dat ze de druk onder controle kunnen houden, dus gaan ze elke paar weken met haar naar de dierenarts voor onderzoek. Ze zullen beslissen wat het beste voor haar is na een paar metingen.

Geboortedatum: 04-08-2021 ( Geschat )
Herkomst: Attica

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?
Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op