Skip to main content

Dit is het verhaal van Davy.
Een maand geleden gingen een collega en haar vriend op een zondag een tochtje maken in de bergen van Zakynthos. Daar vonden ze een magere hond, alleen huid en botten. Ze stopten onmiddellijk de auto om hem mee te nemen. Ze gaven hem wat eten dat ze bij ons hadden en hij sprong er bijna op, hij at en huilde tegelijk, zo veel honger had hij.
De volgende dag zijn ze met hem naar de dierenarts gegaan. Hij kreeg een bloedtest, gelukkig negatief, maar hij had bloedarmoede. Ze gaven hem vitaminen en speciaal voer. Hij woog 13 kg en na een maand is hij al 16,5 kg.
Davy is ongeveer 50 cm groot, Griekse jachthond mix en hij heeft een mooie bruine chocolade kleur.
Onze collega’s geloven dat hij eigendom was en achtergelaten werd in de bergen en dat was al enige tijd geleden. Hij heeft enkele kleine pigmentenvlekjes op zijn gezicht en oren en oude verwondingen veroorzaakt door beten.
Davy is een zachtaardige reu die zijn weg in het leven kent, nieuwsgierig is naar nieuwe dingen en plaatsen. Hij loopt goed aan de lijn en hij is ( nu nog ) een huilbaby als hij in de auto stapt, misschien is hij bang dat ze hem weer in de steek zullen laten. Davy is een erg lieve hond.

Geboortedatum: 01-06-2016
Herkomst: Zakynthos

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?
Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.
U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op