Skip to main content

header tekst?

Augustus 2021 kregen onze collega’s een zeer verontrustend telefoontje van een mevrouw. Ze deed verslag van haar buren in een dorp, die waren verhuisd en ze hadden de twee honden eerst nog achtergelaten. Haar bericht was niet alleen dat, ze vertelde dat deze familie de honden mishandelde, ze scholden ook op hen. Ook werden de honden dag en nacht geketend zonder een veilige plek te hebben om te slapen. Het schamele eten werd op dezelfde plek gegooid waar de honden hun behoefte moesten doen. Helaas krijgen onze collega’s vaker dit soort meldingen, dit gedrag is vrij normaal op dit kleine eiland!
Mevrouw heeft de politie ook vele malen moeten bellen omdat deze familie dit gedrag ook bij hun kinderen vertoonde. Toen ze verhuisden en de honden achterlieten, ging mevrouw gauw de honden ophalen, ze wist dat ze de honden moest redden en ze deed het!
De collega’s begrepen hoe ernstig de situatie was, ze moesten de honden helpen en naar een veilige plaats brengen. De ”eigenaren” kwamen terug en zochten naar hen en bedreigden mevrouw zelfs, maar ze zei niets !
Nu worden Rex en Agapi opgevangen op een veilige plek. Beide honden zijn schattig en lief.

Agapi is een Griekse Herder mix, maar middelgroot. Haar schofthoogte is ongeveer 50 cm, ze weegt ca. 25 kg. Agapiis volledig gevaccineerd en gezond. Zij is gesteriliseerd. Agapi is een lieve hond, vriendelijk tegenover honden en katten. Ze is gek op Rex.

Geboortedatum: 10-04-2020 ( Geschat )
Herkomst: Zakynthos

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op