Skip to main content
KattenPoes

Sahara

By 25 september 2021maart 29th, 2023No Comments

Sahara was een zwerfkat die af en toe naar het voederstation in Varkiza kwam. Op 15 mei 2021 vonden onze collega’s vijf kittens die op een drukke straat waren weggegooid. Later die dag slaagden zij erin ze te identificeren als Sahara’s kittens, wat werd bevestigd toen ze haar huilend naar hen zagen zoeken. Onze collega’s  herenigden hen voor een tijdje, maar Sahara had een paar medische problemen die eerst opgelost moesten worden. Dus moest ze een tijdje in de kliniek blijven voor een goede behandeling en daarna gesteriliseerd worden. De kittens waren in orde, aten al zelfstandig, dus bleven ze in het Foster Home. Het belangrijkste was dat ze allemaal veilig waren. Na Sahara’s volledig herstel, kwam ze ook in het kattenhuis wonen waar ze herenigd werd met haar kittens.

Als zwerfkat bij het voederstation, kenden onze collega’s Sahara als een vriendelijke, maar een beetje schuchtere en zeer voorzichtige kat. Toen ze in het huis aankwam was ze de eerste week extreem bang en verstopte zij zich waar ze maar kon. Na die tijd kwam ze langzaam uit haar schulp en nu loopt ze vrij rond in het huis zonder enige angst. Ze is makkelijk in de omgang met andere katten en de katten accepteerden haar meteen.

Ze is dol op eten en als het etenstijd is, wacht ze geduldig op haar eigen bakje met natvoer. Je kunt haar zeker voor je winnen met een goede smakelijke voeding.

Sahara houdt ervan om op de hogere plaatsen te zijn en van daaruit de wereld te observeren, maar ze verstopt zich ook graag achter banken of onder het bed. Als ze zich absoluut veilig en op haar gemak voelt, komt ze tevoorschijn en geniet van de zachte dekens en kussens op de bank of op het bed.

Ze begint te wennen aan de nabijheid van mensen, maar moet nog steeds meer vertrouwen in hen krijgen. Tenslotte heeft een mens haar kittens gestolen en weggegooid. Ze laat zich goed   aaien en we denken dat ze met wat meer tijd een zeer aanhankelijke en knuffelige kat zal worden.

Sahara is graag buiten op het balkon of een terras,  ze houdt er echt van om te zonnebaden en te ontspannen in de zon en alles te observeren.

Sahara is een hele lieve en vriendelijke kat die het verdient om het leven op straat te vergeten en haar eigen thuis te vinden waar ze geliefd en verzorgd zal worden.

Zij is gesteriliseerd. FIV-FeLV-giardia testen zijn negatief.

Sahara is in Nederland

Leeftijd: 23-01-2019  (geschat)

Herkomst: Attica

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op