Skip to main content
HondenMiddelgroot teefTeef

Rueca

By 31 juli 2021september 7th, 2021No Comments

De goedkeuring van de rechtbank, waarop gewacht werd om een familie te zoeken voor een teefje dat onze collega’s gered hebben, kwam eindelijk vandaag. Rueca had 9 puppy’s, waarvan er maar één overleefde.

Rueca was van een mijnheer met problemen. Hij had 15 honden in zijn huis, een heel erg klein huis waar de honden elkaar afmaakten. Toen de collega’s erachter kwamen gingen ze met een advocaat vragen om alle honden weg te halen. De gemeente werd gedwongen om voor de honden te zorgen, ze lieten de moeder bevallen omringd door veel honden, reutjes en teefjes.

Één van die honden doodde een jonge reu, dus toen de collega’s 2 dagen later op bezoek kwamen om te zien hoe het met ze ging, vonden zij de dode hond. Maar ook de moederhond met haar 9 puppy’s, waarvan bleek dat er inmiddels 5 waren overleden. Ze vroegen toestemming om de moeder met de andere 4 puppy’s te redden, zij konden er op dat moment helaas niet nog meer honden opnemen. In de daarop volgende dagen stierven nog 3 eens puppy’s. De laatste pup werd gevoerd met de fles. Die pup heeft een thuis gevonden, maar het teefje wachtte op de gerechtelijke beslissing. Voor haar kon nog geen thuis gevonden worden. Ze had veel trauma’s en had verlatingsangst. Nu gaat het veel beter met haar. Ook was ze bang voor mannen. Maar ze is zo aanhankelijk, lief en mooi

Nu mag Rueca geadopteerd worden. Zij houdt van mensen, maar zij is een ontsnapper, ze kan over twee meter hoogte springen. Dit doet ze als ze alleen thuis is. Nu is het al geen goed idee een hond voor lang alleen in de tuin te laten als geen mens thuis is, maar voor Rueca zal dit beslist niet kunnen. Voor haar zal het prettig zijn als er nog een hond in huis is. Katten kijkt ze niet naar om.

Herkomst: Cáceres

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op