Skip to main content

Dit is het verhaal van Matilda. Een Griekse jachthond, een zeer zachtaardige en unieke hond.

Matilda zwierf al een paar dagen rond in een dorp op Zakynthos , een beroemd dorp om de vele jagers… het is altijd een fijn gevoel een dier in nood te kunnen  redden,  maar vooral de redding van een jachthond is  een speciaal gevoel.

We weten dat deze geweldige dieren erg veel lijden … de worden gebruikt als een soort van gereedschap voor de jagers, ze zijn niets meer dan gebruiksartikelen. Matilda was toen ze gevonden werd  loops, waarschijnlijk ontsnapt en hier en daar aan het paren. Niemand bekommerde zich om haar, niemand zocht haar, “gewoon” weer een hond die vermist was.

Vanaf de eerste dag dat ze verhuisde naar haar gastgezin toont ze haar goede karakter. Deze hond is elke dag dankbaar, ze gedraagt zich alsof ze altijd in dat huis was , ze paste zich onmiddellijk aan bij de andere honden,  ze verwelkomt iedereen zwaaiend met haar staart en kijkt je recht in je ogen. Een absoluut onschuldige ziel …

Matilda is middelgroot en weegt ca.  20 kilo. Zij is gesteriliseerd.  Matilda geeft je het gevoel dat ze een zeer trots en gelukkig lid van een gezin met kinderen zou kunnen zijn,  haar liefde en tederheid zou een levensgids voor een jong persoon kunnen zijn.  Zij is een hond waarvan we veel kunnen leren over verdraagzaamheid en innerlijke schoonheid.

Mathilda is gereserveerd voor adoptie.

 

Geboortedatum: 01-07-2019 ( Geschat )
Herkomst: Zakynthos

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op