Skip to main content
GalgoHondenMiddelgroot teefTeef

Sambuca

By 10 juni 2021februari 15th, 2022No Comments

Sambuca kwam samen met haar 4 broers en zussen in de perrera terecht. “Het geluk” was dat de perrera waar ze terecht waren gekomen vorig jaar zomer volledig ontruimd was door een naderende bosbrand. Alle honden en katten werden tijdelijk ondergebracht in andere verblijven, en veel mensen konden het daarna niet opbrengen om ze terug te brengen. Hierdoor was en bleef de perrera een tijdje bijna leeg, wat gunstig is voor de honden en katten die in de perrera terecht komen, want zodra er plaatsgebrek in de perrera komt moet er plaats gemaakt worden…. Gelukkig is het voor Sambuca en haar broers en zussen zover niet gekomen dat ze op de dodenlijst terecht kwamen. DZG besloot het vijftal uit de perrera te laten halen en onder te brengen bij een betaald opvangadres. Één van de broertjes is inmiddels geadopteerd en Sambuca en de andere 3 wachten nog op hun gouden mandje. Sambuca is lief, speels en sociaal. Ze gaat goed om met haar broers en zussen en de andere honden van de opvang. Ze is inmiddels gesteriliseerd, ze moet nog wel de bloedtesten krijgen, maar naar verwachting zal dit allemaal in orde zijn (haar reeds geadopteerde broertje werd overal negatief op getest). Sambuca hoort natuurlijk niet bij een tijdelijk opvangadres thuis, we hopen dan ook dat ze snel geadopteerd zal worden.

Bij een recente bloedtest bleek dat de waarde overeenkomt met een latente leismania waarbij de hond geen symptomen heeft. De waarde is niet  hoog.

Wilt u meer informatie over leishmania mailt u dan naar onze medisch coördinator:  marjadeleeuw3@gmail.com

Geboortedatum: 15-12-2020 ( Geschat )
Herkomst:Spanje

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op