Skip to main content

Wie geeft Senna het huisje wat zij verdient?

Toen Senna bijna een jaar oud was, werd ze van de straten van Spanje gehaald. Vanaf dat moment heeft Senna al haar tijd doorgebracht is het asiel in Spanje, geschat is Senna nu 6-7 jaar oud dus een hele lange tijd! Gelukkig is zij sinds juni 2020 naar Nederland gekomen en verblijft zij nu bij een gastgezin. Door veranderende privéomstandigheden, wordt er nu met spoed gezocht naar een nieuw gezin voor Senna zodat zij alle tijd en aandacht krijgt die ze verdient en nodig heeft!

Senna is gek op mensen, het liefst knuffelt ze de hele dag met je. Wanneer Senna iemand voor het eerst ontmoet zal ze erg enthousiast zijn, maar ook op haar hoede.. Blijft toch gek voor haar, om ineens zoveel aandacht en lieve mensen te zien. Zodra ze iemand ook maar een beetje kent en vertrouw, is ze je grootste vriendin! Ze zal je dan ook altijd opzoeken voor aandacht of om gewoon even lekker tegenaan te komen liggen. Ook speelt ze erg graag met je, alleen weet ze soms nog niet hoe. Dit is niet zo gek, na jarenlang in het asiel te hebben gezeten. Ze is daarentegen wel erg slim en pakt dus heel snel dingen op!

Sinds december 2020 zijn we aan het trainen met Senna om haar socialisatie met andere dieren beter te krijgen. Zo kan ze op straat bijvoorbeeld al katten met rust laten. Andere honden vindt ze wel nog erg spannend, maar hierin maakt ze ook al zo een vooruitgang! Ze is gek op het bos en het strand en lange wandelingen. Hier heeft ze ook lekker de ruimte om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Omdat ze soms erg kan schrikken van een andere hond en het heel erg spannend vindt, draagt Senna standaard een muilkorf. Zodra je de muilkorf pakt, wordt ze zo blij! Zij heeft hier zelf geen negatieve ervaringen mee en daardoor is het erg prettig om te gebruiken voor haar en ook andere honden natuurlijk. Ze zal deze wel ten alle tijde nodig hebben.

In huis is Senna erg lief en rustig. Ze past zich volledig aan haar omgeving aan. Ook als ze bij andere op bezoek gaat, blijft ze rustig op haar plekje liggen of bij haar baasje. Wat wel erg belangrijk is, is dat Senna een huisje alleen nodig heeft. Dus zonder andere huisdieren en kinderen. Zoals eerder benoemd is Senna gek op mensen en daarbij ook op kinderen. Echter kunnen kinderen soms onverwachts reageren en hier kan ze dan wel erg van schrikken. Ook kan ze soms erg meegaan in de drukte van kinderen, waardoor ze te enthousiast wordt. Ze heeft natuurlijk altijd in het asiel gezeten, dus dit is zij totaal niet gewend. Vandaar dat het belangrijk is dat ze een eigen, rustige plek krijgt.

Ben jij/jullie bereid om Senna de liefde, aandacht en tijd te geven die zij verdient? Neem dan snel contact met ons op!

Ras: kruising Labrador en Stafford
Leeftijd: 7 jaar
Herkomst: Spanje

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op