Skip to main content

Toen Mata werd gevonden bleek dat zij veel tumoren haar rondom haar melkklieren. Ze was erg mager en zwierf  op de universiteitscampus van Rio, Patras, Ze liet zich makkelijk pakken met een stuk worst en ze wiep zich meteen in de armen van onze collega. Zij was geschokt, ze kon de  botten tellen en kon haar nauwelijks aanraken vanwege de tumoren. Mata werd naar de dierenartskliniek gebracht en na bloedtest bleek ze leishmania positief te zijn. De dierenarts besloot Mata twee keer te opereren en haar bij een tweede operatie te steriliseren. De eerste operatie was  voor het verwijderen van de grotere tumoren en na een maand werd Mata voor de tweede keer geopereerd, nu voor het verwijderen van de kleinere tumoren en haar sterilisatie. Na een maand sinds de tweede operatie kreeg ze een kuur met  milteforan gedurende 28 dagen en in april 2020 kreeg ze leishguard met allopurinol. Haar recente bloedtest toonde bijna geen leishmania waarden. .

Mata is vriendelijk en  energiek, ze klom vroeger op hekken,  maar ze was toen een aantal kilo’s lichter, nu kan ze niet klimmen vanwege haar gewicht. Mata maakt graag lange wandelingen maar trekt nog wel tijdens het lopen. Zij is graag bij andere honden dan alleen te zijn.  Voor Mata raden wij een gezin aan die al een hond heeft. Ze kan goed met honden, katten, kippen en schapen opschieten. Ze heeft geen jachtinstinct. Haar schofthoogte is ongeveer 42 cm.

Ras: overig
Leeftijd: 2-2-2015 (geschat)
Herkomst: Patras – Griekenland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op