Skip to main content
HondenMiddelgroot reuReu

Houdini

By 1 maart 2021mei 19th, 2021No Comments

Houdini verblijft nog steeds in het asiel. Het is onbegrijpelijk dat er nog niemand ook maar geïnformeerd heeft naar deze fantastische hond. Houdini is al een paar keer meegenomen om te gaan wandelen. Hij geniet dan volop van de aandacht, en het even uit het asiel zijn. De winter staat ook in Portugal voor de deur. Wie laat deze lieverd kerst vieren in een warme mand?

Toen in mei 2017 een vrijwilliger van het Guadi asiel in de Portugese Algarve ’s middags iets in het asiel op moest halen, trof hij Houdini aan. Houdini was met een zware ketting aan de poort van het asiel vastgebonden. Hij was ontzettend bang. Het asiel is ’s middags gesloten, en als de vrijwilliger niet bij het asiel langs was gegaan had Houdini daar tot de volgende dag vastgebonden gestaan aan de poort. De vaste medewerkster van het asiel werd gebeld. Houdini was zo ontzettend bang en wantrouwig dat het haar een uur kostte om het vertrouwen van Houdini te winnen en hem los te kunnen maken van de ketting. Eenmaal uit zijn benarde positie bevrijd werd Houdini naar een kennel gebracht waar een grote bak brokken en een warme mand voor hem klaar werden gemaakt. De volgende dag al was het ijs gebroken. Houdini’s angst had plaats gemaakt voor vertrouwen en vreugde, geknuffeld worden, en heel veel liefde geven. Hij wist dat er niets meer te vrezen viel en was werkelijk in de 7e hemel. Houdini was zo blij om vrij in een kennel te kunnen lopen en te rennen, dat we haast niet willen weten wat een vreselijk leven hij achter de rug heeft. Door de vrijwilligers in het asiel wordt Houdini omschreven als een klein speels kind in het lichaam van een volwassene. Net of hij nog behoorlijk wat in te halen heeft.

Na een paar maanden in het asiel lachte het geluk Houdini toe: hij werd geadopteerd door een Portugese voetballer. Maar na een aantal maanden bij zijn baasje te wonen kwam de voetballer vragen of Houdini tijdelijk terug naar het asiel mocht. De voetballer moest  vanwege zijn voetbalcarriëre tijdelijk naar een andere stad verhuizen en kon Houdini niet meenemen. Na een paar maanden zou hij Houdini weer komen halen. De voetballer leek oprecht en Guadi stemde toe. Als hij wel eens in de buurt van het asiel was zocht hij Houdini op en nam hem mee om te wandelen. Het zou een kwestie van tijd zijn dat Houdini zich weer thuis bij zijn baasje kon voegen… Maar helaas, na een paar maanden kwam de voetballer Houdini niet ophalen, maar afscheid van hem nemen. Hij ging bij zijn ouders in Frankrijk wonen, en Houdini kon niet mee…. En dus is Houdini opnieuw op zoek naar een baasje. Gelukkig heeft hij zijn enthousiasme en vertrouwen nog niet verloren, Houdini gelooft nog steeds in een goede toekomst. Wie geeft deze lieve, vrolijke en actieve hond een thuis voor altijd?  (Houdini is niet van JoLi uit Huelva, zij helpen alleen met de bemiddeling van Houdini)

Ras: overig
Leeftijd: 1-5-2015 (geschat)
Herkomst: Huelva – Spanje

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op