Skip to main content
HondenKlein teefTeef

Duchess

By 1 maart 2021juli 14th, 2021No Comments

Duke en Duchess, we weten niets van hun verleden, maar het zal zeker geen rooskleurig verleden zijn geweest. Vermoedelijk zijn het afgedankte jachthondjes… We weten wel dat ze op een dag in één van de dodingstations van Huelva terecht zijn gekomen, waar een stichting hun uiterste best doet om daar de honden te redden van de dood, probeert te voorkomen dat ze ingeslapen worden. Die stichting is hun redding geweest dat ze nog niet waren omgebracht in die hel. Op een dag kregen wij een foto van het tweetal onder ogen: twee Podenco´s met letterlijk de doodsangst in hun oogjes, en tot overmaat van ramp was het teefje zwanger. Wij konden ze daar niet aan hun lot overlaten en besloten om een Spaanse stichting te vragen ze daar weg te halen en in een goed (betaald) verblijf onder te laten brengen. We gaven ze beiden de (nieuwe) namen: Duke en Duchess (in het dodingstation werden ze Robin en Mariam genoemd), en al snel kon het tweetal aan hun nieuwe leven gaan beginnen. Toen ze opgehaald werden bij het dodingsstation raakte Duchess zo erg in paniek dat ze compleet van streek raakte. Ze gilde het uit, dacht waarschijnlijk dat ze met slechte bedoelingen werd meegenomen, en was totaal van de kaart. Beiden zijn meteen naar de dierenarts gebracht voor een check, en het leek ons dat Duchess al behoorlijk ver zwanger was, en we hadden eigenlijk gewild dat ze haar kindjes in alle veiligheid bij de opvang kon krijgen. Maar helaas mocht het niet zo zijn: Duchess was er erg slecht aan toe, had erg zware anemia en ook filaria (hartworm). Een bevalling zou haar leven kunnen kosten, en dat risico konden we uiteraard niet nemen. Ze leek gelukkig nog niet zo ver zwanger te zijn dan we dachten, en een dag later is ze geaborteerd en gesteriliseerd. Zodra ze geen anemia meer heeft zal ze voor de hartworm behandeld worden. Voor de overige testen was ze gelukkig overal negatief voor. Duke heeft geen hartworm, bij hem kwam er een twijfelachtig resultaat voor Leishmania uit, voor de rest was alles in orde. Beiden krijgen nog uitgebreidere laboratoriumtesten.

En nu zijn ze inmiddels alweer een tijd bij de opvang. Ze zijn nog erg onzeker en verlegen, maar hun staartjes kwispelen steeds meer en meer, en ze durven stilletjes aan te gaan geloven dat er echt niets meer te vrezen valt. Onlangs, nadat hun quarantaine periode voorbij was, mochten ze rennen op het hele grote perceel wat ze bij hun verblijf als speelveld hebben. Ze gingen helemaal los, renden en sprongen, helemaal blij en vrij, genietend van het begin van het mooie leven wat ze wachten staat.

Beide lieverds hopen dat ze naar een familie uit kunnen gaan kijken die heel veel begrip en geduld voor ze heeft. En waar ze de rest van hun leven alleen nog maar hoeven te genieten, en hun nachtmerrie van het dodingsstation voor altijd achter zich kunnen laten.

Ze kunnen apart geadopteerd worden. 

Ras: overig
Leeftijd: 1-1-2017 (geschat)
Herkomst: Huelva – Spanje

Familie van Duke

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op