Skip to main content

Smurfy is een mooie herder kruising. Hij is gevonden in een veld vlak bij Heraklion net voor Kerst 2017. Hij was er slecht aan toe, wilde alleen maar liggen en was in shock. Na een dag of 3 begon hij te eten en Kati te vertrouwen.

Hij had wonden op zijn neus, oren en op zijn benen, het zag er erg uit. Hij bleek leishmania te hebben, daar is hij voor behandeld. In Februari zag hij er nog erg kaal uit in april was zijn vacht weer aangegroeid en glom hij . Momenteel leeft Smurfy nog steeds in het veld bij een berg. Hij is op zoek naar zijn eigen warme mand. Hij is lief aaibaar en sociaal. Is lief naar andere honden, maar van dominante honden is hij bang. Hij verdedigt Kati als ze bij de weg is tegen de auto ‘s. Hij is erg slim en verstopt zich overdag, als ze aan komt rijden met het voer komt hij blij de heuvel afrennen.

Smurfy verblijft momenteel in de shelter van Nikos.

Ras: overig
Leeftijd: 1-9-2014 (geschat)
Herkomst: Heraklion – Kreta

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op