Skip to main content

Zomer 2018 in Andalucía, een zomer zoals elke zomer, het jaargetijde waarin een recordaantal honden en katten op straat gedumpt worden en als zwerver moeten zien te overleven. Zo ook Lara, die zich hoogzwanger zwervend door de hete zomer probeerde te slaan, en op 27 augustus haar 3 pups ter wereld bracht onder een betonplaat op een bouwterrein. De beveiliging van het bouwterrein verspreidde een foto van Lara en haar baby’s om hulp te zoeken. Maar er was niemand die plaats had voor een moedertje met pups.

Eén van de opvangfamilie ’s van JoLi kreeg de foto van Lara en haar kindjes ook onder ogen. Ondanks dat ook zij voller dan vol zat kon ze het niet over haar hart verkrijgen om Lara en haar kleintjes op het bouwterrein te laten en nam de familie mee naar huis waar ze veilig in opvang kunnen blijven tot ze geadopteerd zijn.

Lara was een geweldig moeder.  Ze heeft haar bloedtesten gehad, zowel haar nier- en leverwaarden als voor de buitenlandse ziektes. Haar nier- en leverwaarden zijn prima in orde, en ze is negatief getest voor leishmania, filaria, ehrlichia, anaplasma en borrelia.

Lara is een kleine middelmaat, ze weegt iets minder dan 12 kg. Ze is  lief en  rustig meisje en vindt het fijn om aandacht te krijgen. Ze gaat goed om met de andere honden van de opvang. We weten niets van het verleden van Lara, maar wat we wel weten dat is dat ze op straat heeft moeten zien te overleven, en dat ze het verdient om geadopteerd te worden, deel van een familie te zijn. Lara is gesteriliseerd.Lara heeft een jachtinstinct en kan niet bij katten geplaatst worden.

Ras: overig
Leeftijd: 1-6-2014 (geschat)
Herkomst: Huelva (Spanje)

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op