Skip to main content

Dodo kan heel goed opschieten met de honden en katten van zijn opvanggezin. Een geweldige hond die graag en snel leert. Zijn schofthoogte is ca. 50 cm. Het verhaal van Agapi, Dodo en Hara doet ons nog steeds versteld staan van het menselijk ras. Onze collega’s kregen een bericht over twee gedumpte puppy’s en een iets oudere hond. De afspraak werd gemaakt met de mevrouw die de honden had gevonden hen de volgende dag op te komen halen. Een paar uren voor de honden op zouden worden gehaald belde de mevrouw huilend op; haar 80-jarige oom, met wie een meningsverschil hebben, heeft op de  honden geschoten en zij  kon de twee puppy’s niet meer vinden. De angst was groot dat ze dood waren. De oude man had de labrador ( Dodo ) niet gezien, hij had zich verstopt. Onze collega nam Dodo mee naar huis. De volgende dag kwam één van de pups bloedend en jankend naar het huis van de mevrouw, dit was Hara. Onmiddellijk werd gezocht naar de tweede pup. Die werd gevonden in een grot, dichtbij het huis, ook bloedend en ontzettend angstig. Dit was Agapi, zij is bijna hersteld van haar verwondingen.   Dodo verblijft ook in een opvanggezin met andere honden en ook met katten. Hij gaat met alleen zeer goed om. Zijn bloedtest was positief op leishmania, 1/400. Hij is verder gezond en heeft geen symptomen.

Wilt u meer weten over leishmania? Mailt u dan naar medisch@dierenhulpzondergrenzen.com

Ras: overig
Leeftijd: 1-6-2012 (geschat)
Herkomst: Zakvnthos ZAWF

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op