Project L'Aquila Italie

  Asiel Canalba   Hulpgoederen Italie
  Help de honden in L’Aquila de winter door!   Wandelen voor L'Aguila, Wandelt u mee ?
  Donaties


Informatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

L'Aquila Italie

 
St. Dierenhulp zonder Grenzen kreeg een kreet om hulp vanuit Italië. L''Aquila werd in april zwaar getroffen door een aardbeving. Velen zijn getroffen, mens en dier. Veel dieren zijn achtergebleven, waarschijnlijk zullen velen onder hen hun baasje nooit weer terugvinden.

Wij zijn gevraagd te helpen, hoe kunnen wij dit weigeren? Leest u het verhaal en bekijk de foto's.


Beste vrienden,

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Mirjam, ik ben Nederlandse en 20 jaar woonachtig in Italië. Ik zet me in voor de honden en katten die het helaas niet zo goed hebben hier in Italië als in Nederland. Ik houd mij voornamelijk bezig met de adopties van de honden van het asiel in L'Aquila. Zij hebben geen kans in L'Aquila en derhalve probeer ik ze te plaatsen in het Noorden van Italie waar de situatie iets beter is. De honden worden geënt, gechipt en gesteriliseerd. In het Noorden bekommert men zich wel meer om huisdieren, maar de vraag naar pups is groot en de volwassen honden hebben dus veel minder kans om een goede familie te vinden. De situatie in het gebied van Rome en het zuiden van Italie inclusief de eilanden is zeer slecht. Men kan de situatie vergelijken met Spanje, Portugal en Griekenland.

Na een zware periode schrijf ik daarom jullie met wat informatie over de huidige situatie van ons asiel “Lega Nazionale per la Difesa del Cane – Cucce Felici” in L'Aquila , Italië in april dit jaar zwaar getroffen door een aardbeving.


L''Aquila ligt 100 km ten oosten van Rome.

Ons asiel is het enige asiel in deze bergachtige omgeving waar dagelijks 400 honden worden verzorgd. Er zijn zeer strenge winters en hete zomers. We werken wel samen met de gemeente, maar dit is niet altijd even makkelijk. De bijdrage die wij voor elk dier ontvangen is erg laag en dus niet voldoende om dagelijks een hond van te laten leven. Dieren zijn in deze omgeving (en verder in het zuiden van Italië) niet belangijk. Honden worden meestal als waakhond gebruikt en liggen aan een ketting in de tuin.

In de nacht van 5 op 6 april werden wij zwaar getroffen door de aardbeving. De stad is compleet vernietigd. Niemand heeft de mogelijkheid tot nu toe naar zijn huis terug te keren. De mensen verblijven tijdelijk in tenten of in een door hen zelf gemaakt zomerhuisje. Een aantal huizen zijn gebouwd en zullen eind deze maand klaar zijn, maar voor slechts een klein gedeelte van de inwoners van l'Aquila. Het gaat tenslotte om 50.000 mensen die dakloos zijn.
 
Circa 50% van de bewoners zal moeten wachten op een nieuw huis, buiten de stad L'Aquila. De rest van hen zal moeten wachten tot gasleidingen gerepareerd zullen worden, de huizen opgebouwd en gerestaureerd zullen worden. Ons asiel ligt iets buiten de stad en is in zijn geheel niet verwoest. Dit omdat het geen beton en metselwerk heeft, maar uit andere materialen bestaat, zoals hout, ijzer en netwerk. Al onze honden in het asiel zijn gelukkig ongedeerd gebleven. Afgezien van heel veel honden en katten die hun baasje en familie verloren hebben. Veel honden bleven dagen, weken op het puin van hun huis zitten in de hoop dat iemand van de familie terug zou keren.

De mensen van het tentenkamp komen wekelijks bij ons in het magazijn waar zij voedsel, anti-vlooienmiddelen, medicijnen etc. kunnen verkrijgen voor hun huisdieren. Veel mensen zijn hun baan kwijt en hebben geen middelen om hun huisdieren te verzorgen. Verder bekommeren wij ons om de zwerfdieren. In en rond het gebied van L'Aquila zijn ca. 5000 zwerfhonden aanwezig. De dieren worden dagelijks door vrijwilligers gevoerd van hetgeen ons wordt toegestuurd op bepaalde punten in en rond L'Aquila. Pups worden naar het asiel gebracht, geënt en op het moment dat zij er klaar voor zijn naar het noorden van Italië vervoerd waar ik ze probeer te plaatsen in goede families.
 
Wij hebben hulp nodig. Veel instanties hebben ons reeds geholpen, maar we hebben nog zeker op lange termijn hulp nodig. De winter komt eraan. In L'Aquila sneeuwt het veel gedurende de winter en is het er vreselijk koud. Wat voor hulp? Voedsel, zowel droog voer (brokken; junior, adult en senior) als blikvoer, anti-vlooienmiddel, vaccins, ontwormingsmiddelen en veel warme dekens etc etc.
Uw donaties kunt u storten op :

SNS-bankrekening 96.48.24.019
t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond
o.v.v. Hulp Italië. .

 
 
 
 
 
 
 

Klik en help ons helpen