Opvangcentrum Porto Rafti - GriekenlandInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Porto Rafti - Griekenland

 

Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal kreeg een vraag vanuit Canada of wij de mogelijkheid hadden te helpen in Porto Rafti ( Griekenland ). Na overleg en het doornemen van belangrijke zaken hebben wij besloten te gaan helpen.  

 
 

PORTO RAFTI'S SHELTER – door medewerkster Kris

Wij wonen in een buitenwijk op 40 km van Athene met veel ruimte voor landbouw. Iedereen komt en laat huisdieren hier achter. We hebben ruimte om ca.  40 tot 50 honden te huisvesten. Alle andere honden leven op straat en worden blootgesteld aan allerlei soorten gevaar. Vier vrijwilligers zorgen voor en voeren van de straathonden. Worden ze gevonden dan worden ze gevaccineerd en gecastreerd/gesteriliseerd. Dit heeft als resultaat dat de rekeningen bij meerdere dierenartsen hoog opgelopen zijn, meer dan € 1000.    
 
 

 
 
 
 
De financiële situatie is erg moeilijk omdat de lopende kosten per maand,  € 1000 -  € 1200 voor voedsel en ongeveer € 500 voor andere uitgaven, oplopen. Vaak vragen we hulp via Facebook, helaas zonder resultaat. Het meeste geld komt van de vrijwilligers zelf, of door het houden van bazaars, maar het is nooit genoeg.

De opvang is de afgelopen 15 jaar actief geweest en heeft elke dag veel problemen. Onze belangrijkste zorg is adoptie en zorg voor zieken en gewonden.

 

 
 
 
 
PORTO RAFTI DOG RESCUE AND REFUGE – door oprichtster Tanya Papadopoulos (  Canada)
Naar schatting leven er meer dan 3 miljoen honden op straat in Griekenland. Dit is een nationaal probleem, met weinig steun van de overheid voor de mensen en organisaties die voor deze dieren proberen te zorgen. De meeste dieren die je in de straten van Griekse steden en dorpen ziet, werden achtergelaten en aan hun lot overgelaten door hun families die het zich o.a. niet langer konden veroorloven om voor hen te zorgen of ze niet meer wilden houden. Veel dieren blijven zich op straat voortplanten, waardoor de situatie erger wordt. Ze zijn onwelkom, worden beschouwd als een last, ongedierte. Ze worden ook constant blootgesteld aan gevaren. Sommigen worden door auto's geraakt en op de weg achtergelaten om te sterven, uit rijdende auto’s gegooid, puppy's worden in vuilcontainers gegooid.  En dan worden veel dieren vergiftigd, ze sterven  op de meest gruwelijke wijze.     Maar … het goede nieuws is dat er dappere mensen zijn die deze arme zielen proberen te helpen met alle beschikbare middelen.
 
 
 
 
 
 
Wij hebben deze trieste realiteit uit de eerste hand ervaren tijdens een recente reis naar Porto Rafti, een prachtig gebied nabij Athene. Daar ontmoetten we een groep vrouwen die elke dag door de stad gaan om de vele honden die op straat leven te voeren. Deze meelevende en zorgzame vrouwen hebben een buitenverblijf gebouwd voor de meest behoeftige honden en puppy's, maar er is niet genoeg ruimte in deze opvang of geld om ze allemaal te helpen, hierdoor worden ze gedwongen nog veel meer zwerfdieren op straat achter te laten. Ze doen wonderen om het geld te vinden dat nodig is om de vele bezoeken aan de dierenarts te betalen.
 
 
 

Ik ben gezegend met Fly in mijn leven. Mijn man en ik hebben hem 9 jaar geleden geadopteerd nadat hij drie keer in de steek was gelaten. Ik ondersteun persoonlijk verschillende non-profitorganisaties in Canada. Maar ik voelde me gedwongen om deze ongelooflijke vrouwen in Griekenland een handje te helpen nadat ik ze had ontmoet en besefte dat niemand hen hielp. Zij zijn de reden dat we deze non-profitorganisatie hebben opgericht. Het is ons streven zoveel mogelijk zwerfhonden onderdak, bescherming en zorg te verlenen en  om hen te helpen een permanent thuis te vinden. Deze groep mensen heeft uw hulp nodig om de vele,  in en nabij hun stad, en talloze anderen op straat te kunnen blijven voeden, huisvesten en verzorgen.

Wij hopen u/jou te inspireren om hen te steunen.  

 

Wilt u helpen?  Stort uw bijdrage op SNS Bankrekening NL58 SNSB 0964 8257 16  t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Porto Rafti.
 
 

 

De gehele opbrengst gaat naar Porto Rafti!

 


Klik en help ons helpen