Opvangcentrum Mula - SpanjeInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Mula - Spanje

 


 
Colitas y Bigotes ( Staarten & Snorharen )  is een kleine  dierenorganisatie, opgericht in 2017. Zij zijn gevestigd in Mula, een gemeente in de Spaanse provincie Murcia. Toegewijd aan het helpen van misbruikte en achtergelaten dieren. Een  groep vrijwilligers, met als niet als enige doel het helpen van  dieren, maar ook anderen te helpen en te stimuleren hetzelfde te doen.
 
 

Het doel van de organisatie is hun fondsen rechtstreeks te gebruiken om de dieren te helpen die zij zelf verzorgen of om die mensen te helpen die hulp nodig hebben om dieren te redden. Zij proberen zoveel mogelijk mensen  te betrekken en hun activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers, met uitzondering van betaalde goed gekwalificeerde dierenartsen.
 
 
 

Hun motto is  "mensen te helpen, om dieren te helpen!" De organisatie heeft als doel eigenlijk een eenvoudige; elk dier te redden binnen de middelen en mogelijkheden die aanwezig zijn, het voorzien van de medische zorg die het nodig heeft, liefde en aandacht waar mogelijk in een pleeggezin, en om een dier te herplaatsen. Alle fondsen die ze bijeenbrengen, door middel van evenementen en donaties, worden alleen voor dit "basisniveau" gebruikt.   
 
 

Zij werven fondsen op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een tweedehandswinkel in de stad Mula, volledig gerund door vrijwilligers die artikelen verkopen die zijn geschonken. De winkel bevindt zich in het hart van de stad.   

De gemeenteraad in Mula heeft  het gebruiksrecht van een stuk grond aan de rand van Mula gegeven, waar de organisatie, met hulp van zowel professionele als vrijwillige helpers, een hoogstaand kennelcomplex hebben gebouwd. Hier kunnen 20-25 volwassen honden ondergebracht worden. Er is een tijdelijke quarantainefaciliteit, maar een permanente ruimte zit in de planning.   Ook zijn ze bezig met het renoveren van een ouder gebouw als opvangcentrum en dierenartsruimte. Op het grondstuk was een  recyclingfabriek, dus met dat in gedachten proberen vrijwilligers zoveel mogelijk gerecyclede artikelen te gebruiken in de constructie en landschapsarchitectuur.

 


Klik en help ons helpen