Opvangcentrum Nederlandse hulp in Volos – GriekenlandInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Nederlandse hulp in Volos – Griekenland

 

 
 
Het verhaal van Anja:
 
Tientallen jaren geleden bracht ik mijn eerste vakantie in Griekenland door en was meteen verkocht. Er volgden nog veel meer vakanties en ik leerde het land redelijk goed kennen. Er bestond een heimelijk verlangen om er ooit te gaan wonen, maar ja hoe gaat dat, in Nederland wordt je opgeslokt door allerlei andere bezigheden, dus het raakte naar de achtergrond.
Totdat ik in 2013 door ziekte in mijn familie tot het besef kwam, dat je geen zekerheid hebt in het leven en dus besloot ik mijn droom te gaan realiseren. De spreuk op een camper in mijn dorp gaf mij een laatste zetje (als ik dat al nodig had): "Droom niet je leven, maar leef je droom". Het duurde nog twee jaar voordat ik eindelijk mijn koffers kon pakken en op 1 december 2015 kwam ik in Pilion aan, een schiereiland aan de oostkust.

Van tevoren wist ik dat ik mij ook wilde inzetten voor de zwerfdieren. Ik had een bepaald beeld daarbij; ca. 5-6 honden en enkele kittens zou mijn maximum zijn. Wel realiseerde ik mij dat dit misschien iets te rooskleurig was afgeschilderd. De grootste uitdaging zou zijn om dit niet uit de hand te laten lopen…
Aanvankelijk woonde ik heerlijk dicht bij de zee, maar dit appartement was eigenlijk veel te klein dus moest ik op zoek naar iets anders, waar ik wel het beoogde aantal dieren zou mogen opvangen. Nou ja…. Inmiddels had ik her en der al de nodige pups en volwassen honden gered en dat aantal was min of meer het dubbele van mijn beoogde 5-6 honden!


Om een lang verhaal kort te maken: een huurhuis dicht bij zee waar ik honden mag houden, is een utopie. Dus toen ik deze locatie dicht bij Volos vond, was ik in mijn nopjes: een heel groot (speel!)terrein, waarop ik kennels mocht laten bouwen en 15 honden kon houden.
Ik woon hier nu ruim twee jaar en ik mis de zee wel. Vroeger slenterde ik er in vier minuten naar toe. Maar de opvang van honden en katjes is ook bevredigend. Eigenlijk kán ik niet anders, ik ben blijkbaar geboren voor een missie als deze.
Wel heel jammer dat ik chronisch ziek ben, waardoor ik dagelijks erg veel energie tekort kom. Dit heeft zijn weerslag op het posten van de dieren op Facebook bij voorbeeld (tijdrovend omdat ik ook heel goede foto’s moet hebben). Maar ik doe mijn best, want de dieren hebben me nodig.
 

 
Ik hoop dat ook mijn ‘langzitters’ binnen afzienbare tijd een liefdevol thuis vinden. Eigenlijk zijn al mijn honden erg gehoorzaam zonder dat ik daar veel moeite voor heb hoeven doen!

 
 
 
En natuurlijk vang ik (gedumpte!) kittens op en probeer ze te herplaatsen, omdat ik onmogelijk zoveel katjes hier kan houden. Ik hoop van harte dat met de hulp van Dieren Zonder Grenzen èn dierenvrienden al ‘mijn’ dieren heel snel een liefdevol thuis vinden. Ze zijn het dubbel en dwars waard!!

Groetjes, Anja   

Klik en help ons helpen