Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Groenendaeler

 
fiogf49gjkf0d
Dit ras heeft zeer sterke beschermende instincten en doet het goed als waakhond.  Het is een intelligent en aanhankelijk ras en de Groenendaeler komt eigenlijk het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving, maar kan zich ook goed aanpassen om in een woning te leven.

Karakter
Attent, alert, liefdevol en slim, de Groenendaeler eist een vaste socialisatie op jonge leeftijd. Dit omdat ze anders de neiging kunnen hebben om zeer beschermend te worden voor hun bazen grondgebied. Happen naar enkels is een gemeenschappelijk kenmerk voor dit ras. Dit zal er mee te maken kunnen hebben dat ze beschikken over een sterke kuddegeest.

Verzorging 

Dagelijks kammen en / of borstelen is nodig om de vacht en de ondervacht klitvrij te houden. De Groenendaeler verhaard zwaar tijdens de warmere seizoenen en het verzorgen is bijzonder belangrijk in deze tijd.

Vacht

De Groenendaeler heeft iets van een harde textuur van zijn vacht, maar het moet niet zijdeachtig of pezig aanvoelen. Ze hebben een volledige dubbele vacht. De bovenvacht blijft grove toch zacht en de ondervacht moet dicht en pluizig zijn.

Training
De Groenendaeler heeft een ervaren baas nodig en stevige training. Deze hond is zeer intelligent en staat te popelen om zijn baas te behagen. Dit ras is uitzonderlijk goed in gehoorzaamheid en werken.

Activiteit
De Groenendaeler zou het het beste doen met ten minste een gemiddelde grootte tuin. Maar als ze genoeg beweging krijgen voldoet een appartement ook. Lange stevige wandelingen zijn dan wel vereist.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 62 cm, teef: ongeveer 58 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen