Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Field Spaniel

 
fiogf49gjkf0d
De herkomst van de Field Spaniel is Engeland. Tijdens de jaren 1800 was dit ras bijna uitgestorven als gevolg van slechte fokpraktijken. Echter, in de jaren 1920 waren ze opnieuw ontwikkeld.

Karakter
Ze zijn mooi, goed uitgebalanceerd en het is een middelgroot ras. Een zeer fijne metgezel. Ze zijn gebouwd op activiteit en uithoudingsvermogen in het water alsook zwaar veldwerk. Zoals Spaniels zijn ze nobel, trots en vol enthousiasme en genegenheid.

Temperament
Van de Spaniel rassen, wordt de Field Spaniel beschouwd als het ras met de beste persoonlijkheid. Ze zijn speels, intelligent, lief en goed gemanierd. Dit ras heeft de neiging gereserveerd te zijn tegenover vreemden, maar over het algemeen houden ze van iedereen. Ze zijn erg zelfstandig en kunnen koppig zijn. Ze zijn goed met andere honden en dieren. Field Spaniels hebben een neiging om zich overdreven te hechten aan een specifieke familielid en negeert dan de anderen. Ze gedijen op menselijk gezelschap en interactie.
Ze zijn alert en blaffen als er bezoekers zijn of als ze onbekende geluiden horen. Door hun “ophalende” aard, houdt dit ras ervan om wat in de bek te dragen

Verzorging
Field Spaniels moet 2x per week gekamd of geborsteld. Professionele verzorging ten minste vier keer per jaar aanbevolen. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en gereinigd. De Field Spaniel is gevoelig voor dergelijke gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, schildklier ziekte, oorontstekingen en oogproblemen. Zij geven de voorkeur aan koelere klimaten.

Vacht

De Field Spaniel heeft een vacht van gemiddelde lengte. Het is plat of licht golvend. De vacht is zijdeachtig, glanzend, en heeft setter-achtige bevedering achter de benen, op de borst en op de buik. De meest voorkomende kleur van de vacht is zwart, maar het kan ook voorkomen in lever, mahonie rood  of gouden lever. Tan markeringen of spikkels kunnen ook aanwezig zijn.

Training

De Field Spaniel vereist vroegtijdige socialisatie. Dit ras is op zijn best wanneer het mag werken voor de baas. Ze leren snel, maar hebben een gevoelig karakter. Ze zullen niet reageren op hardheid of een hardhandige aanpak. Field Spaniels hebben behoefte aan een stevige, eerlijke, consequente en liefdevolle manier van trainen. Ze blinken uit in het opsporen, de jacht en apporteren.

Activiteit
Field Spaniels hebben behoefte aan een buitensporige hoeveelheid van beweging  en zijn niet geschikt voor een zittend familie. Ze zijn op hun best als een kans krijgen om te ravotten en rennen. De Field Spaniel wordt niet aanbevolen voor het leven in een appartement. Ze zijn matig actief binnen, maar moeten een grote veilige omheinde tuin hebben of een huis in het land. Zwemmen, met een bal spelen, joggen, of de jacht, dit houdt dit ras gezond en gelukkig.
 
Schofthoogte: Reu: ongeveer 45 cm, Teef: Iets Kleiner
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen