Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Bordeaux Dog

 
fiogf49gjkf0d
Om groter te worden werd in 1888 het ras gekruist met de Mastiff. Er worden af en toe nog Bordeaux Doggen geboren die een zwart masker hebben,  wat dus een een terugslag is naar de Mastiff
De Bordeaux dog is een onverschrokken ras. Men zegt dat de Bordeaux Dog  afstamt van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagers-honden van Bordeaux en omstreken genoemd.

Karakter
De Bordeauxdog wordt gebruikt bij vele gelegenheden. Voor het observeren of om te bewaken. Dit ras moet goed worden gesocialiseerd op een vroege leeftijd om agressieve in de toekomst te voorkomen. Het is geen hond voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

Verzorging
Dit ras vereist weinig tot geen onderhoud. Voor het verwijderen van overtollige haren kan borstelen met een stevige borstel een goed idee zijn, maar een droge handdoek of vochtig washandje zou voldoende moeten zijn.

Vacht
De Bordeauxdog heeft een korte en zachte vacht. De vacht vergt nauwelijks tot geen onderhoud.

Activiteit

De Bordeauxdog heeft nogal wat beweging nodig en zou het beste af zijn bij een actieve eigenaar. Een grote tuin zal de hond goed doen en de lange wandelingen zou hij fantastisch vinden. Echter, door de korte snuit kan de hond snel buiten adem raken dus water moet altijd beschikbaar zijn.

Schofthoogte: Reu: 60 - 66 cm, Teef: 58 - 66 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen