Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras
Ter adoptie

 

Rashond Argentijnse Dog

 
fiogf49gjkf0d
In 1991 werd de Argentijnse Dog werd verboden in Groot-Brittannië. Ook zijn ze verboden in Australië. De oorsprong ligt in de jaren 1920 en de de Argentijnse Dog (ook wel Dogo Argentino) werd ontwikkeld door Dr Antonio Martinez Nores. Het ras werd ontwikkeld om een onverschrokken jager op groot wild te worden. Ze werden ook gebruikt bij de politie en in het leger. Echter, de Argentijnse Dog werd een favoriet in de “sport” van hondengevechten en als gevolg daarvan kreeg dit ras negatieve bekendheid.

Karakter
Met een unieke vacht, zeer sterke kaken en een intense expressie, is de Argentijnse Dog is een gespierd ras. Dit ras is zeer intelligent, moedig en mentaal stabiel.

Verzorging

Wekelijks borstelen is nodig om losse en dode haren te minimaliseren. Frequent nagels knippen is vereist. De Argentijnse Dog is relatief gezond, hoewel doofheid en heupdysplasie kan optreden.

Vacht
De vacht van de Argentijnse Dog is glanzend, dik, kort en is zacht van structuur. Ze zijn verharen constant.

Activiteit

De Argentijnse Dog gedijt op sportieve activiteit en zware lichamelijke inspanning. Ze zijn niet geschikt voor een appartement. Ze doen het best in een goed omheinde tuin.

Schofthoogte: Reu: 62 - 65 cm, Teef: 57 - 60 cm. mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen