Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Amerikaanse Bulldog

 
fiogf49gjkf0d
Na de Tweede Wereldoorlog waren ze bijna uitgestorven. De Amerikaanse Bulldog werd gered door de inspanningen van een man genaamd John D. Johnson. Dit ras werd gewaardeerd door de landbouwers vanwege hun intelligentie, hun werkeigenschappen, hun uithoudingsvermogen en hun beschermende karakter. Deze rashond, de Amerikaanse Bulldog, werd ook gebruikt voor de jacht op wilde zwijnen, beren, wasberen en eekhoorns.

Karakter
De Amerikaanse Bulldog is uiterst atletisch, krachtig en gespierd. Ze zijn sterk en wendbaar en daardoor is dit ras zeer snel en zijn ze in staat te springen van hoogten van zes meter of meer. Ze zijn moedig, alert en onbevreesd.

Verzorging

De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen. Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal u helpen om losse haren eruit te krijgen.

Vacht
De Amerikaanse Bulldog heeft een nauwsluitende vacht die kort en hard is. Kleur van de vacht komt in vaste wit, met verschillende combinaties en patronen van bruin, beige, rood en gestroomd. Dit ras verhaard gemiddeld.

Activiteit
De Amerikaanse Bulldog vind het heerlijk om te mogen werken voor de baas. Ze genieten van frequente veilig aangelijnd wandelen, familie speelsessies en ravotten in de tuin. Op een boerderij met ruimte om te zwerven of in een huis met een grote omheinde tuin zullen ze het perefect doen. In een appartement kunnen ze ook goed verblijven, mits zij voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.

Schofthoogte: Reu: 57 - 70 cm, Teef: 52 - 65 cm mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen