Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Ierse Wolfshond

 
fiogf49gjkf0d
Vanwege zijn omvang, moet hij niet alleen worden gelaten bij hele kleine kinderen omdat hij ze, vanwege zijn grootte makkelijk omver loopt.
De Ierse Wolfshond is over het algemeen gehard, geduldig en intelligent. Dit ras is loyaal en goed met de meeste mensen.

Karakter
De Ierse Wolfshonden kunnen enigszins intimiderend zijn vanwege hun grootte, maar is zeer aanhankelijk en zachtaardig en meestal begroet hij iedereen als een vriend. Dit ras is geen goede bewaker of waakhond. De Ierse Wolfshond heeft een gemiddelde intelligentie, maar is leergierig en is makkelijk te trainen

Verzorging
Het regelmatig borstelen en kammen van deze hond is een must. Professionele plukken van de vacht kan nodig zijn om de dode haren te verwijderen. De baard van dit ras moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht
De Ierse Wolfshond is een groot ras met een gemiddelde lengte van de vacht. De vacht moet altijd ruw en hard op het lichaam liggen. Het haar rond de ogen en de snuit moet draadachtig zijn en iets langer.

Activiteit
Een grote tuin is het beste voor deze reus. Het is een windhond waardoor hij de neiging heeft te jagen. Deze hond heeft lange wandelingen met zijn gezin nodig en voldoende spelletjes.

Schofthoogte: Reu: minstens 79 cm, Teef: minstens 71 cm. Ideale afmetingen: 81 - 86 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen