Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Shiba Inu

 
fiogf49gjkf0d
Hij is enigszins wantrouwig tegenover vreemden, maar hij warmt snel op.De Shiba Inu is een zeer gedurfde, levendige en lieve hond en won de harten van velen en is gegroeid in populariteit. Dit ras is een goede metgezel en doet het erg goed met kinderen.

Karakter
Dit wendbare ras is speels en energiek, levendig, charmant, en aanhankelijk. Toch kan de Shiba Inu ook onafhankelijk zijn, als hij de aandacht van zijn baas vraagt. De Shiba Inu mag niet gehouden worden in de buurt van hele kleine dieren, maar kan goed met katten.

Verzorging 
De Shiba Inu heeft een vacht die vrij gemakkelijk te verzorgen is. Een rubberen borstel zal goed werken om de dode en losse haren te verwijderen. De Shiba Inu verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Vacht
De Shiba Inu heeft een dikke dubbele vacht. De bovenvacht moet blijven stijf en recht zijn en de ondervacht moet zacht en dik zijn. Dit ras heeft borstelige haren op zijn staart en zijn achterpoten.

Activiteit
De Shiba Inu houdt van aandacht en wil graag bij zijn familie zijn. Een gemiddelde grootte tuin zou fijn zijn met regelmatige wandelingen.

Schofthoogte: Reu: ongeveer 38,5 - 41,5 cm, Teef: 35,5 - 38,5 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen