Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Mopshond

 
fiogf49gjkf0d
 Er wordt gezegd dat dit ras afstamt van een kortharige Pekingees, terwijl anderen geloven dat dit het gevolg was van het kruisen van een kleine Bulldog. De oorsprong van de Mopshond is onbekend en dat heeft nogal wat discussies teweeg gebracht onder de Mopshond liefhebbers. Men gelooft dat deze hond dateert van vóór 400 voor Christus in Azië, maar daar is men niet zeker van. Sommigen geloven dat de Nederlandse handelaren dit ras hebben meegebracht uit het Oosten.

Karakter
De Mopshond kan enigszins gevoelig zijn voor de toon van iemands stem, maar herstelt vrij snel. Onderschat de grootte niet van deze hond, hij is zeer toegewijd en is een goede waakhond. Eigenlijk is de Mopshond een grote hond in een kleine verpakking. De Mops mag nooit timide zijn en mag nooit tekenen van agressie. vertonen Hij moet altijd vriendelijk en speels zijn.

Verzorging 

De Mopshond heeft niet veel onderhoud nodig. Dit ras heeft wel de neiging om te kwijlen. Onder de plooien van de huid moet het regelmatig schoongemaakt worden om een droge of jeukende huid te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is.

Vacht
De Mopshond heeft een zeer fijne, korte en zachte vacht. De vacht moet glad en glanzend zijn en niet te hard of wollig. De Mopshond heeft een duidelijke zwarte en zachte snuit. Het haar is iets gebroken langs de gekrulde staart.

Activiteit
Mopshonden zijn levendige kleine honden, en ze zijn relatief actief binnen en doen het goed zonder een tuin. Dit ras houdt van lange wandelingen.

Schofthoogte:
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen