Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Dogo Canario

 
fiogf49gjkf0d
Tijdens de jaren 1940 werden hondengevechten verboden en is de Dogo Canario bijna uitgestorven. Tijdens de jaren 1970 werd dit ras nieuw leven ingeblazen door dr. Carl Semencie, een Amerikaanse dierenarts. Dit ras werd in de jaren 1800 speciaal ontwikkeld voor honden-gevechten.

Karakter
De Dogo Canario is een krachtig gebouwd ras en is robuust met een groot hoofd en borst. Ze stralen een imposante aanwezigheid uit en hebben een ernstige uitdrukking. Ze zijn behendig, moedig en uniek. De Dogo Canario heeft een zware, ernstige blaf, zijn volgzaam bij haar familie, maar absoluut fel en agressief naar vreemden.

Verzorging 

Regelmatig borstelen van de vacht met een stevige borstel zal losse en dode haren minimaliseren. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. 

Vacht
De Dogo Canario heeft een korte, vlakke, gladde vacht. De vacht is grof van structuur, zeer fijn, kort op de oren en iets langer in lengte aan de achterzijde achterhand en schoft. Dit ras verhaard gemiddeld.

Activiteit
De Dogo Canario ras wordt niet aanbevolen voor in een appartement. Het beste is een stevig omheinde tuin of op het platteland. Ze zijn zeer atletisch en genieten van dagelijkse beweging.

Schofthoogte: reu 59 tot 66 cm, teef 56 tot 62 cm
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen