Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Bull Terrier

 
fiogf49gjkf0d
De Bull Terrier werd gebruikt als een waakhond, een rattenvanger, een herder en een waakhond en deed dit allemaal erg goed. De Bull Terrier is een kruising tussen de Bulldog en de Oud-Engelse Terrier met een beetje van de Spaanse Pointer in zijn bloedlijn.

Karakter
De Bull Terrier heeft een zeer vurige persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend worden tegenover van zijn eigenaar en het grondgebied. Als hij denkt in te moeten grijpen zal dit onverschrokken zijn en moedig. Dit ras moet altijd een ervaren baas hebben vanwege zijn beschermende karakter want dit kan escaleren tot agressie in een later stadium als er niet op tijd naar gehandeld wordt.

Verzorging 

Regelmatige verzorging is niet nodig voor dit kortharige ras. Af en toe borstelen en kammen moet voldoende zijn om alle losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd en de nagels moeten worden geknipt.

Vacht
De Bull Terrier heeft een zeer korte en vlakke vacht. De vacht moet stug blijven en glanzend blijven. De vacht moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De huid van mag geen rimpels hebben of hangen.

Activiteit
De Bull Terrier is een vrij actief ras en doet het het beste met ten minste een kleine tuin. Dit ras heeft dagelijks minstens een uur bewegen nodig om gezond en actief te blijven en ze houden ervan om te ravotten.

Schofthoogte
: Circa 35 cm. (maximaal)
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen