Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Mastiff

 
fiogf49gjkf0d
Ze werden ook gebruikt als arena gladiatoren waar ze deelnamen aan stierenvechten, gevechten tegen de beer en hondengevechten. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was de Mastiff bijna uitgestorven. Dit oude ras werd vooral gebruikt als waakhond. De Mastiff werd begunstigd door de adel als een jacht metgezel en vereerd door boeren als een beschermer van de familie en het vee.

Karakter
De Mastiff is een enorme gespierde en krachtige hond en behoort tot een van de zwaarste rassen. Ze hebben een imposante en dominant gedrag. Mastiffs zijn onverschrokken, alert en zeer moedig. Ze worden vaak aangeduid als de galante reus en ze zijn een combinatie van waardigheid en grandeur.

Verzorging 
De Mastiff vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel is genoeg. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is.

Vacht

De Mastiff heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is kort, grof en recht. De ondervacht is dicht en sluit nauw aan het lichaam. De neus, snuit en oren zijn zwart. Dit ras verhaard gemiddeld.

Activiteit
De Mastiff is traag en is geneigd om nogal lui te zijn. Dagelijks veilig aangelijnd wandelen of een speelsessie in een veilig omheinde tuin zijn zeer aan te bevelen om ze gelukkig en fit te houden. Ze zullen het goed doen in een appartement of flat wonen, als ze maar stimulatie, aandacht en voldoende beweging krijgen.

Schofthoogte: reu min. 76 cm, teef min. 70 cm.
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen