Rasbeschrijving

Hieronder treft u de rasbeschrijving aan. Het kan zijn dat wij als Stichting deze rashond ter adoptie hebben. In dat geval verschijnt er een tabblad Adoptie. Als wij als Stichting deze rashond geplaatst hebben en er is door de nieuwe eigenaar een verhaal over geschreven, dan verschijnt er een tabblad "Hun Verhaal" Om terug te keren naar het overzicht van alle rashonden klik hier

Het ras

 

Rashond Affenpinscher

 
Tegenwoordig is de primaire functie van de Affenpinscher dat van een beminnelijke metgezel.
Hun sterke karakter en sportieve instinct maakte dit ras bijzonder nuttig in het vernietigen van ratten en muizen. De Affenpinscher is ontstaan in Duitsland in de 16e eeuw. Ze worden vaak aangeduid als de "apenhond" vanwege hun fysieke verschijning en een heerlijke karakter.

Karakter
De Affenpinscher is een evenwichtig en stevig ras. Ze zijn een combinatie van charme en pit, met veel moed en durf. Zij zijn ontzettend behendigheid en kundig en zullen af en toe gevoeligheid en zachtheid tonen. De rashond Affenpinscher wordt vaak beschouwd als de "clown van de klas".

Verzorging
De Affenpinscher vereist minimale verzorging. Hun harde vacht mag nooit worden kortgeschoren. Wekelijks borstelen en kammen is een must. Plukken wordt alleen gedaan wanneer dat nodig is. Ze zullen af en toe verdwaalde haren hebben die groeien in de hoeken van de ogen. Deze veroorzaken irritatie en moeten onmiddellijk worden verwijderd. De rashond Affenpinscher is gevoelig voor open fontanel en ademhalingsproblemen.

Vacht
De Affenpinscher heeft een vacht van dichte ruige haren, die ruw en hard zijn. Het is 1duim in lengte op de schouders en het lichaam. Het hoofd, hals, borst, buik en benen hebben een langere en minder harde vacht. Zodra ze volwassenheid bereiken heeft dit ras een haardos op de nek, langere haren op het hoofd, wenkbrauwen en een baard. Hun vacht dient als bescherming in extreme weersomstandigheden. Ze verharen weinig. De vacht komt in verschillende kleuren voor zoals zwart, grijs, zilver en rood.

Activiteit
De Affenpinscher is actief en energiek. Hun oefening-behoefte kan worden voldaan met speelsessies op een regelmatige basis. Ze kunnen goed in een appartement of flat wonen, uiteraard op voorwaarde dat zij worden genomen voor de dagelijkse wandelingen. De Affenpinscher heeft de neiging om te klimmen en blaffen, zodat toezicht nodig is in de buitenomgeving.
 
Schofthoogte: ligt tussen de 25 en 30 cm. Luisteren
 mogelijk gemaakt door startpunthonden
Klik en help ons helpen