Project Barcelona e.o.Informatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Barcelona e.o.

 
fiogf49gjkf0d

Olescan is een organisatie zonder winstoogmerk, opgericht voor de aan hun lot overgelaten en mishandelde honden. Olescan bestaat uit een jong team, welke zin en de kracht heeft om te vechten voor deze van hen afhankelijke dieren, en hopen ze ooit de toekomst en het waardige leven te geven dat ze verdienen.
 
De organisatie beheert 4 asielen in de omgeving van Barcelona, met ca. 550 honden. De asielen zijn in Cubelles, Sant Pere Molanta, Odena en Moià, allen in de provincie Barcelona. Hier zijn vaste medewerkers werkzaam en bij Cubelles zijn een paar vrijwilligers, omdat dit naast het dorpje Cubelles ligt. Moia daarentegen ligt in de bergen en Odena ligt ook afgelegen, daar is minder hulp van vrijwilligers. Er is een groot tekort aan handen, maar de mensen doen wat ze kunnen. Olescan is een protectora maar ook een beetje een “perrera”, dit betekent dat zij een zorgplicht hebben voor zwerfhonden die door de gemeente naar hen gebracht worden. Hier staat een éénmalige kleine bijdrage per hond tegenover. Daarom is het belangrijk dat een doorstroom ontstaat qua adopties, dit omdat er verplicht opgevangen moet worden en dus plek moet blijven in het asiel.
 
 
 
Olescan redt honden in heel Spanje uit de meest erbarmelijke omstandigheden, de meeste honden die binnenkomen zijn de honden die in de gemeente worden afgegeven of gevonden, maar als hulp wordt gevraagd vanuit andere delen van het land waar honden worden afgemaakt, dan worden ook die als het kan opgevangen in Barcelona.
 
 
Zij zoeken voor hun honden, verantwoordelijke adoptanten, die hen alle zorg en liefde kunnen geven die ze zolang gemist hebben, zodat ze kunnen resocialiseren en weer “hond” kunnen worden. Ook adoptanten “op afstand” zijn zeer welkom, het is in deze tijd steeds moeilijker de dieren alle zorg te bieden die ze nodig hebben, en er komen er elke dag meer bij....

 
 
 
©STDZG2015

Klik en help ons helpen