Opvangcentrum MonesterioInformatie
Projectnieuws
Overig nieuws
 

Monesterio

 
 MONESTERIO
 
 
 
Monesterio is een gemeente in de Spaanse provincie Badajoz in de regio Extremadura met een oppervlakte van 322 km, ongeveer 4350 inwoners. Monesterio ligt 120 km ten zuiden van Badajoz en 90 km ten noorden van Sevilla.
 
 
In 2011 werd in Monestario een organisatie opgericht omdat het aantal gedumpte honden in het dorp maar bleef oplopen. De inwoners zijn traditioneel en houden hun hond als waak- en/of jachthond. Uiteraard zijn er ook gezinnen die een hond als huisdier hebben, maar zij zijn heel erg in de minderheid. Als een hond “nutteloos” voor de jacht is geworden, wordt hij/zij gedumpt. Teefjes worden zwanger op straat gezet wegens de kosten, of na geboorte van puppy’s gedumpt omdat men een sterilisatie niet wil bekostigen. Dit is de reden waarom de organisatie werd opgericht, om deze honden te helpen.
 
 
 
 
 
Er is wel een heel lichte verandering gaande, door mensen bewust te maken over dierenwelzijn kiezen meer mensen ervoor om honden als gezinslid toe te laten.
 
De gemeente gaf de organisatie toestemming een leegstaande fabriek te gebruiken om honden op te vangen. Met hard werken en veel moeite hebben vrijwilligers aparte ruimtes weten te maken, vooral met hout. Maar in 2015 heeft de gemeente een klein asiel gebouwd buiten de bebouwde kom. Het asiel heeft stromend water en er is een goede omheining. De honden kunnen ook veilig vrij rondlopen.
 
  
 

 
Elke dag komt een groep vrijwilligers de hokken schoonmaken, honden voeren en medische zorg geven indien nodig. Ook aandacht en knuffels krijgen de honden van de vrijwilligers. Men is aangewezen op giften en donaties, zij krijgen geen enkele steun van de autoriteiten. Ook geven de vrijwilligers zelf wat ze kunnen missen.
 
 
 
 
 

Klik en help ons helpen