Partners 


Hondenha(a)rtjes ?

fiogf49gjkf0d
Ja, het is maar een letter verschil, van hondenhaartjes naar hondenhartjes. In 2013 zag ik voor het eerst een vilten hartje van kattenhaar en dit prikkelde me om zelf te leren vilten, zodat ik ook iets kon maken van de haartjes van onze Labradors.
 
 
 
De hartjes van hondenhaar roepen bij de hondenbaasjes vaak ontroering op. Maar soms zijn er ook mensen die het niet kunnen plaatsen, ze vinden het zelfs eng. Het heeft ook iets organisch, levend, terwijl het materiaal 'dood' is. En de hond leeft die nog? Ja in de meeste gevallen verwerk ik de vachtjes van nog levende honden. Het toeval wil dat mijn zus als hondentrimster werkt, en ik hierdoor al voeling kon krijgen met verschillende vachten. De zakjes haar die via mijn zus kwamen brachten ook steeds inspiraties mee. Zo kwam er een “vast-hartje”, het “(w)armbandje” en het “twee-in-een-hartje”.


 
Gisteren kreeg ik van een vriendin verschillende zakjes met haartjes mee van haar honden. Voor haar vormen die haartjes iets wat ze nog vast kan houden, ze symboliseren de verbinding met haar honden. Er zijn zakjes met een datum erop en ook de plek waar ze samen waren. Bij voorbeeld aan zee, 'zilte haartjes'. Inmiddels is een van haar honden overleden en zal ik een knuffelhart voor haar maken.


Maar in de meeste gevallen zijn de honden dus nog in leven. Het is ook al eens voor gekomen dat ik toevallig 2 harten had gevilt van een retriever (Bo). Zij voelde zo lief en zacht. Achteraf hoorde ik via mijn zus dat de eigenaar hier heel blij mee was, omdat een van haar kinderen naar Engeland zou gaan voor langere tijd. Ze kon het hartje meenemen als herinnering aan Bo.

Of ik de haartjes was? Meestal begin ik gewoon met droogvilten, met een viltnaald. Soms is het nodig nat te vilten. En soms zijn de haartjes vuil, dan knapt het enorm op als het eenmaal gewassen is. Van de andere kant weet ik nu dat hartjes ook een luchtje kunnen krijgen (als het moeilijk droogt), dus het is altijd even zoeken wat ik ermee doe.. Het is eigenlijk toch verrassend 'levend' materiaal . .

En waarom nu voor de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen? In beginsel ben ik hartjes gaan vilten voor de mensen die op mijn pad kwamen. Niet met de opzet om eraan te verdienen, want het is in mijn beleving iets wat voorbij gaat aan geld. Als mensen me vroegen wat het dan moest kosten, dan kon ik de uren niet eens in rekening brengen, want er gaan vaak wat uren in, afhankelijk van het type vacht. Mijn eerste motivatie was altijd om het te kunnen doen voor het dier en zijn baasje waar hij mee in verbinding is. Kort geleden kwam ik in contact met een hond die op zoek was naar zo'n liefdevolle verbinding met een baas en via hem kwam ik bij DZG. Ik hoop dat de hondenhartjes vanaf nu dan ook van financiële betekenis kunnen zijn, voor het goede werk van DZG.

Voor meer informatie & opdrachten mail me: Mireille@eya.nl
................................................................................................................................................

2e hands Boeken, DVD’s, CD’s en Games voor DZG op Bol.com

fiogf49gjkf0d
U kunt ons nu ook helpen door uw 2e hands boeken, cd’s, dvd’s en games te schenken aan ons. Wij beschikken over een verkopers account op Bol.com,  waar wij de artikelen zullen aanbieden. U kunt hier zelf ook een kijkje nemen:
Heeft u nog boeken, cd’s, dvd’s en games van goede kwaliteit waar u niets meer mee doet, laat dit dan weten via christianerabke@telfort.nl
 
Omdat de artikelen vanaf een centrale plaats verstuurd zullen worden, kunnen wij deze pas ter verkoop zetten, wanneer deze door ons ontvangen zijn. Het kan zijn dat wij niet alles op Bol.com kunnen aanbieden, omdat deze niet in hun database voorkomen. In dat geval zullen wij de artikelen apart houden voor een rommelmarkt/boekenmarkt of partijverkoop via Marktplaats.

Het mogen GEEN kopieën zijn, en het liefst in zo goed mogelijke staat. Hoe mooier de spullen er nog uit zien, hoe hoger de prijs die DZG ervoor kan vragen!

Wanneer u mij mailt, zodra u iets voor DZG beschikbaar heeft, laat dan even weten om hoeveel het gaat, en uw adresgegevens, zodat ik dit kan opnemen met onze coördinator logistiek. Indien mogelijk zal deze dan contact met u opnemen voor het ophalen van de spullen, wanneer het op route ligt. Voor de boeken, dvd’s, cd’s en games zullen geen extra kilometers gemaakt worden.
Evengoed heeft het opsturen van de spullen onze voorkeur. U kunt een pakket van < 10 kg al voor € 6,95 verzenden via het postkantoor. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

U kunt de spullen versturen naar:
Christiane Rabke
Goudenregenstraat 78
6982 BS Doesburg
 

................................................................................................................................................

Petnews, het online huisdierenmagazine!

fiogf49gjkf0d
Hier vind je handige tips, leuke weetjes en nuttige informatie over je huisdier.
In de artikelen van Petnews kun je bijvoorbeeld lezen over evenementen, nieuws, diverse rassen, maar ook over de voeding, de verzorging en het gedrag van jouw huisdier.

Petnews is ingedeeld in de volgende huisdiergroepen: honden, katten, konijnen, knaagdieren, vissen, vogels, reptielen en paarden. Zo lees je alleen artikelen over het diersoort van jouw interesse. Iedere maand wisselen de artikelen. Om op de hoogte te blijven kun je dan ook gratis lid worden van de nieuwsbrief/nieuwsbrieven van jouw interesse.
 

................................................................................................................................................

Hondenpenningen

fiogf49gjkf0d
Mocht u op zoek zijn naar naar een hondenpenning, dan kunt u deze bestellen door op onderstaande banner te klikken van Hondenpenningen.net. Daar treft u een uitgebreid assortiment aan van hondenpenningen in diverse maten en uitvoeringen. Indien u via onderstaande link een hondenpenning besteld, dan steunt u hiermee Stichting Dierenhulp zonder Grenzen.   
 

................................................................................................................................................

Atelier Animaux zet uw dier op papier

fiogf49gjkf0d
Atelier Animaux zet uw dier op papier en steunt meteen Dierenhulp zonder Grenzen

Atelier Animaux is ontstaan uit een grote liefde voor dieren en een passie voor tekenen. Dierportretten en dierenmandala’s in pastelkrijt en kleurpotlood, heb ik als specialiteit. Zo maak ik naar wens een portret van uw huisdier of ander favoriet dier. Verder teken ik herinneringsmandala’s van bijvoorbeeld uw overleden huisdier.

Atelier Animaux draagt Dierenhulp zonder Grenzen een warm hart toe. Voor iedere bestelling die via Dierenhulp zonder Grenzen binnenkomt, doneert Atelier Animaux 20% aan het project in Amorgos. Ook zal Atelier Animaux binnenkort met een speciale actie komen voor de veiling.

Heeft u een huisdier of favoriet dier dat u graag op papier vereeuwigd wilt zien? Neem gerust contact op. Op de website  http://www.atelieranimaux.com kunt u terecht voor meer informatie of een bestelling (op het bestelformulier kunt u aangeven dat het om de Dierenhulp zonder Grenzen actie gaat). Natuurlijk mag u ook altijd telefonisch contact met mij opnemen. Mijn telefoonnummer is 06-12497654.

Met vriendelijke groeten,

Anita de Vries
 
 

................................................................................................................................................

Medpets

fiogf49gjkf0d

Bestel dierenarts producten goedkoop online
Medpets.nl is een online dierenapotheek waar u diergeneesmiddelen, dieetvoer, voedingssupplementen en verzorgingsproducten voor uw hond, kat, paard en kleine huisdieren goedkoop online kunt bestellen. Dierenartsproducten worden voordelig en binnen één tot drie werkdagen bij u thuisbezorgd. Deskundige klantenservice en dierenarts. Naast een uitgebreid en voordelig assortiment kwaliteitsproducten biedt Medpets.nl u tevens deskundige en klantvriendelijke service en dierenarts.

Klik en help ons helpen