Oproepen 

 
UNIEKE T-SHIRTS - HELP ONS HELPEN
Unieke T-shirts met lange mouwen, in de kleuren wit, grijs en zwart ( 2-kleuren drukwerk) ) Prijs per stuk € 11.50, excl. verzendkosten I love Podenco's© ( nr 1 ) Verkrijgbaar in de maten: Grijs M, L, XL en XXL Wit M, L, XXL Zwart M, L, XL, XXL I love Galgo's© ( nr. 2 ) Verkrijgbaar in de maten: Grijs M, L, XL en XXL Wit M, L, XXL Zwart M, L en XXL Save a life .. adopt© ( nr. 3 ) Verkrijgbaar in de maten Grijs M, L, XXL Wit L en XXL Zwart M, L en XXL Bestellen: webwinkel@dierenhulpzondergrenzen.com of info@dierenhulpzondergrenzen.com
 
 ................................................................................................................................................
 
Dierenhulp zonder Grenzen gaat na aardbeving in Italië helpen
In de nacht van dinsdag op woensdag 24 augustus schudde de aarde in Umbria en Marche in Italië. Daar waar de breuklijnen lopen vond een zeer zware aardbeving plaats. De eerste beving, met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter, gebeurde om 3.36 uur en twee uur later was er een beving van 5.5. Tussen deze twee heftige bevingen waren echter nog eens 13 bevingen te voelen.
 
 
 
Ook nu, na 3 dagen, zijn er nog steeds naschokken, honderden, de één heftiger dan de ander waarvan sommigen zelfs te voelen zijn in het noorden van Italië.
 
 
 
 
De bevingen waren het hevigst ten noord oosten van Rome. Van de plaatsen Pescara del Tronto, Accumoli, Arquata del Tronto en Amatrice is praktisch niks over. Huizen en gebouwen zijn volledig ingestort. Mensen zijn alles kwijt, maar naast de materiële schade zijn er ook veel slachtoffers te betreuren.
 
Tot nu toe bijna 290 doden, nog veel vermisten en honderden gewonden waarvan sommigen zeer ernstig. Reddingwerkers zijn onder het puin aan het zoeken naar slachtoffers, maar de hoop is groot toch nog overlevenden te vinden.

 
 
 
De reddingswerkers worden in veel gevallen geholpen door hun honden, met korte rustperiodes zoeken ze constant door. Ook naar dieren. Af en toe wordt een gewonde hond of kat gevonden onder het puin, helaas ook vaak dood. De dieren die gered zijn probeert men te verenigen met hun baasjes die in het tentenkamp verblijven of elders. Helaas is dit niet altijd mogelijk.
 
 
 
 
    
 
      
 
 
      
Italiaanse dierenbeschermingsorganisaties, zoals Ente Nazionale Protezione Animali, zijn bezig de redding en verzorging voor dieren te coördineren in de getroffen plaatsen. Transportbusjes, veldtenten, dierenambulances, medicatie, operatiemateriaal, verbandmiddelen en dierenartsen zijn nodig. Zij geven niet alleen hulp aan dieren, ook de slachtoffers van de aardbeving gaan ze helpen en hulp is er ook voor de mensen die er wel in geslaagd zijn hun dier te redden. Er is veel nodig aan materiaal, dit kost geld en St. Dierenhulp zonder Grenzen heeft aangeboden financieel te helpen en wij hopen dat u/jij dit ook wilt doen.
 
 
     
 
Onze contactpersoon in Italië, Mirjam, zal nauw contact onderhouden met de mensen ter plekke.
 
Wilt u/jij ook een bijdrage storten? Dit kan op SNS Rekening IBAN NL12 SNSB 0928 2718 03 BIC SNSBNL2A t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Italië

 
 
 
 
Tekst©stdzg2016 Foto’s: bronnen onbekend
 
27-08-2016 
Klik en help ons helpen