Oproepen 

 
1000 Donateurs voor € 5. -- per maand gezocht!

1000 Donateurs voor €  5. --  per maand gezocht! 

Het zijn de kleine dingen die het doen. DZG zoekt 1000 donateurs ( of meer ) die € 5,- per maand betalen. Dat levert € 5000,- per maand op en daar kunnen we een heleboel dieren mee helpen. Met zo'n basisbedrag kunnen we maandelijks helpen waar de hulp het hardst nodig is. Er is dus geld nodig voor eten, medische zorg en natuurlijk castratie van de zwerfdieren. Maar de honden en katten moeten ook nog gevaccineerd en getest worden.

 

Begrijpt u nu waarom die 1000 donateurs zo hard nodig zijn? Bent u al donateur, wilt u dan alsjeblieft dit project ook steunen? Die € 5,- per maand, dat is een pakje sigaretten minder of twee biertjes of twee gebakjes of... € 5,- per maand, als wij iets laten staan, kunnen we zoveel dieren helpen! Doet u ook mee? Meldt u aan bij donatie@dierenhulpzondergrenzen.com en geef dit door aan vrienden, familie, vrienden, buren, collega’s en kennissen. Misschien een idee om het met een paar mensen samen te doen? Help ons zoeken naar donateurs!
................................................................................................................................................
 
DZG Ambassadeur voor Griekenland Magazine

Door abonnee te worden steunt u DZG 

Griekenland is een prachtig land,  vol historie, strand, zon, water en ook de Griekse keuken niet te vergeten.  Vele Nederlanders trekken jaarlijks naar dit land om hun vakantie daar door te brengen. Om in de stemming te komen is het lezen van Griekenland Magazine een goede en leuke voorbereiding. Maar ook als u niet op vakantie gaat naar Griekenland  of thuisblijft kunt u Griekenland Magazine lezen. Ook Cyprus komt aan bod. U doet ideeën op over trips, recepten, boeken, wijn en zoveel meer.  Wordt u nu abonnee via DZG dan krijgen wij daar een premie voor. Misschien weet u meer personen die ook abonnee willen worden. 
Neem nu een abonnement voor een jaar ad € 14,95

U kunt mailen naar Ria Kuurman   info@dierenhulpzondergrenzen.com  

 
................................................................................................................................................
 
Hondenha(a)rtjes ?
Ja, het is maar een letter verschil, van hondenhaartjes naar hondenhartjes. In 2013 zag ik voor het eerst een vilten hartje van kattenhaar en dit prikkelde me om zelf te leren vilten, zodat ik ook iets kon maken van de haartjes van onze Labradors.
De hartjes van hondenhaar roepen bij de hondenbaasjes vaak ontroering op. Maar soms zijn er ook mensen die het  niet kunnen plaatsen, ze vinden het zelfs eng. Het heeft ook iets organisch, levend, terwijl het materiaal 'dood' is. En de hond leeft die nog? Ja in de meeste gevallen verwerk ik de vachtjes van nog levende honden. Het toeval wil dat mijn zus als hondentrimster werkt, en ik hierdoor al voeling kon krijgen met verschillende vachten. De zakjes haar die via mijn zus kwamen brachten ook steeds inspiraties mee. Zo kwam er een “vast-hartje”, het “(w)armbandje” en het “twee-in-een-hartje”.
 
 
Gisteren kreeg ik van een vriendin verschillende zakjes met haartjes mee van haar honden. Voor haar vormen die haartjes iets wat ze nog vast kan houden, ze symboliseren de verbinding met haar honden. Er zijn zakjes met een datum erop en ook de plek waar ze samen waren. Bij voorbeeld aan zee, 'zilte haartjes'.  Inmiddels is een van haar honden overleden en zal ik een knuffelhart voor haar maken.
 
 

Maar in de meeste gevallen zijn de honden dus nog in leven. Het is ook al eens voor gekomen dat ik toevallig 2 harten had gevilt van een retriever (Bo). Zij voelde zo lief en zacht. Achteraf hoorde ik via mijn zus dat de eigenaar hier heel blij mee was, omdat een van haar kinderen naar Engeland zou gaan voor langere tijd. Ze kon het hartje meenemen als herinnering aan Bo.

Of ik de haartjes was? Meestal begin ik gewoon met droogvilten, met een viltnaald. Soms is het nodig nat te vilten. En soms zijn de haartjes vuil, dan knapt het enorm op als het eenmaal gewassen is. Van de andere kant weet ik nu dat hartjes ook een luchtje kunnen krijgen (als het moeilijk droogt), dus het is altijd even zoeken wat ik ermee doe.. Het is eigenlijk toch verrassend 'levend' materiaal . .

En waarom nu voor de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen? In beginsel ben ik hartjes gaan vilten voor de mensen die op mijn pad kwamen. Niet met de opzet om eraan te verdienen, want het is in mijn beleving iets wat voorbij gaat aan geld. Als mensen me vroegen wat het dan moest kosten, dan kon ik de uren niet eens in rekening brengen, want er gaan vaak wat uren in, afhankelijk van het type vacht.  Mijn eerste motivatie was altijd om het te kunnen doen voor het dier en zijn baasje waar hij mee in verbinding is. Kort geleden kwam ik in contact met een hond die op zoek was naar zo'n liefdevolle verbinding met een baas en via hem kwam ik bij DZG. Ik hoop dat de hondenhartjes vanaf nu dan ook van financiële betekenis kunnen zijn, voor het goede werk van DZG.

Voor meer informatie & opdrachten mail me: Mireille@eya.nl
 
 
Klik en help ons helpen