Medisch fonds 

Medisch Fonds

fiogf49gjkf0d
Dat een organisatie als Stichting Dierenhulp zonder Grenzen ( DZG ) wel degelijk een verschil kan maken hebben wij bewezen in de afgelopen jaren.

Wij kunnen niet alle honden en katten helpen door ze naar Nederland te halen. Dit lost ook de problematiek in het buitenland niet op. Wij zien het als onze taak de projecten in het buitenland op weg te helpen, ze financieel te ondersteunen en te steunen met goederen. Natuurlijk zullen wij honden en katten een kans geven om geadopteerd te worden.

Het is geen uitzondering dat dieren die ziek zijn binnenkomen bij onze projecten in Griekenland, Polen, Spanje, Italië en Portugal. Dieren die erg ziek zijn, gewond door mishandeling of een ongeluk. Zij moeten vaak direct een medische behandeling ondergaan. Een behandeling die veel geld kost, geld wat er meestal in het buitenland niet is. Dit is de reden dat DZG met dit fonds wil helpen met financieren.

Elke kat of hond komt in principe in aanmerking voor het Medisch Fonds, ook de dieren die in Nederland in de opvang verblijven en dringend medische zorg nodig hebben. Dit zal per geval bekeken moeten worden. Misschien kan een dier niet in het buitenland geholpen worden en zien wij ons genoodzaakt hem/haar in Nederland te laten opereren en verzorgen.

Een belangrijk onderdeel van het Medisch Fonds zal het sterilisatie- en castratieproject zijn. Hiermee willen wij ook proberen bij te dragen aan het verkleinen van de populatie van zwerfdieren in de omgeving van de projecten die wij ondersteunen, maar ook om de financiële lasten te verlagen van die projecten. Immers is het verstandig honden en katten gecastreerd/gesteriliseerd te laten adopteren. Elke kans op het krijgen van nestjes zal voorkomen moeten worden. Om dit te kunnen realiseren is DZG ook op zoek naar Nederlandse dierenartsen of dierenartsen in opleiding, die een paar dagen of langer met deze en andere ingrepen willen gaan helpen.

Ons project “En … ik Dan?” vindt uiteraard voortgang.

Donaties voor het Medisch Fonds kunt u overmaken SNS-bankrekening 96.48.24.019 t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond. Heeft u een voorkeur waar uw gift aan besteed wordt, geeft u dit dan duidelijk aan s.v.p. Bankgegevens benodigd voor betalingen vanuit het buitenland IBAN NLSNSB0964824019 en BIC SNSBNL2A
 
Wilt u op de hoogte worden gehouden van het wel en wee van de hond die u steunt? Wilt u dan zo vriendelijk zijn uw mailadres door te geven.

Klik en help ons helpen