In memoriam 

Toon alles

Hugo

Hugo, hij werd twee jaren op straat achtergelaten waar hij letterlijk huilend de nachten doorbracht. Buurtbewoners klaagden en Hugo werd al snel door de politie naar het "opvangdepot" van de gemeente gebracht, waar hij na een paar dagen zou worden opgehaald om naar de perrera gebracht te worden… zover hebben we het niet laten komen. Hugo werd uit het depot gehaald en naar een opvangadres in Huelva gebracht. Daar voelde Hugo zich al bijna meteen helemaal thuis. Hugo mocht dan 40 kg wegen, hij voelde zichzelf een klein schoothondje en wist het keer op keer voor elkaar te krijgen om zichzelf op schoot van zijn opvangbaasjes te nestelen. Buiten zocht hij op warme dagen koelte door in de drinkbakken met water te gaan zitten. 

Een paar maanden geleden ging het wat minder met Hugo: hij leek niet helemaal normaal te ademen en er werd een afspraak bij de dierenarts voor hem gemaakt. In de auto wond hij zich op (hij hield niet van autorijden) en door de opwinding kon hij nog moeilijker ademen, iets wat hem bijna letterlijk het leven kostte. Hugo kwam net op tijd bij de dierenarts aan, hij werd meteen behandeld en de dierenarts kon zijn leven redden. Hugo bleek een probleem met zijn longen te hebben, hij had een cat scan nodig om exact te weten wat er aan de hand was, maar daar zou een lange autorit voor nodig zijn, iets wat Hugo niet kon verdragen. 

Hugo kreeg medicatie, en met wat ups en downs kwam hij zijn dagen door. Voor de warme zomer werd voor binnenshuis een ventilator voor Hugo gekocht die ook koelte d.m.v. water uitstootte. Hugo kon uren op zijn rug naast de ventilator genieten, een zorg minder, dachten we...

Op 17 juli ging het plots weer slechter met Hugo. Zelfs zijn medicatie en de ventilator leken geen effect te hebben, Hugo had het zwaar. De dierenarts schreef nog een extra medicijn voor, en de volgende dag ging het gelukkig al weer beter met Hugo, hij ademde weer normaal en kon weer genieten. 

Maar helaas bleek zijn opleving van korte duur, en op 19 juli om 01:30 uur werd Hugo plots zonder leven aangetroffen. Hugo was letterlijk stilletjes heen gegaan, daar waar er zoveel van hem gehouden werd, en daar waar hij zo gelukkig was en altijd zichzelf mocht zijn.

Lieve Hugo, je hebt een enorme leegte achtergelaten bij je opvanggezin,  ze hielden zoveel van jou. Wij kunnen alleen maar dankbaar zijn dat je nog van een geweldig liefdevol leven hebt mogen genieten na al de ellende die je in je jonge leven al mee had gemaakt.

Rust zacht lieverd.

 

Onze Hugo is gecremeerd, zijn as zal voor altijd bij zijn opvanggezin blijven.

Naar boven
Klik en help ons helpen