Sam


fiogf49gjkf0d
31 Augustus 2016
 

Sam is een rustige vriendelijke hond, maar als hij een vreemde ziet blijft hij blaffen totdat de 'vreemdeling' uit de buurt is.
Uitermate geschikt voor adoptie zou je zeggen als een familie een hond zoekt voor het geval een onbekende in de (grote) tuin komt met kwaadaardige bedoelingen.

Sam dus weggebracht met een goed gevoel. omdat de man en vrouw goed voor Sam leken te zijn en Sam de nodige ruimte had. In elk geval niet aan de ketting en met voldoende vrijheid.
Wel liet Sam flink van zich horen toen we weggingen.

De volgende dag gebeld, maar alles leek goed te gaan.
Na een aantal dagen werden onze collega’s  gebeld: Sam was lusteloos, at niet, dronk niet en kwam zijn hok niet meer uit.

Sam is nu weer terug in de shelter en was direct weer helemaal de oude Sam.Toen ze hem ophaalden kwam zijn neus uit het hok, gingen zijn oren rechtop toen hij een bekende stem hoorde en kwam zijn hok uit met een kwispelende staart en een lik over de hand. Sam trok onze collega Dick voort de auto in, bij aankomst de berg op en zijn hok in waar hij hartelijk werd begroet door zijn hokgenoten.
Ging direct drinken en eten.

Wat meer over Sam.
De grote Sam is eigenlijk een heel angstige hond en het heeft nogal wat tijd gekost om zijn vertrouwen te winnen. Maar als dat eenmaal zover is is hij je kameraad.
Hij is als jonge hond van de straat gehaald en voor verdere verzorging in de shelter terecht gekomen.

Hij heeft een onbegroeide plek op zijn rug. Deze plek is misschien een brandplek of een wond of veroorzaakt door krabben vanwege vliegen of ander ongedierte. Misschien ook een brandmerk van zijn verleden.

In elk geval: Sam hoeft van  Dick niet meer te worden geadopteerd en wat Sam zelf betreft: zie de foto.
 

Update van Sam (met recente foto's) - december 2017

Sam is en blijft een zachtaardige hond, maar vreemden zijn nog steeds niet welkom.

Ook al zijn ze op meters afstand, Sam blijft hevig blaffen.

Ik ga dan wel eens naar hem toe en roep hem. Soms komt hij dan naar het hek en kan ik hem aaien en dan wordt  hij wat rustiger. Maar niet altijd. Dan blijft hij blaffen en dat klinkt behoorlijk luid.

 

Sam is graag op zichzelf.

 In tegenstelling tot zijn reactie naar mensen straalt hij rust uit naar de andere 9 honden in de ruimte waar hij verblijft.

Hij stelt zich ook  nog eens bescheiden op. Gaat als laatste eten en je moet het als hond wel heel bont maken voordat je ruzie met hem krijgt.

 

Als ik bij hem ben om schoon te maken of eten te geven wil hij graag aangehaald worden en ik aai hem over zijn varkensharige vacht. waarbij hij dan soms op zijn rug gaat liggen.

Kortom: als het vertrouwen er is, is hij een prachthond.

 

En als hij zou weten dat hij gesponsord wordt zou hij zijn staart nog meer heen en weer laten gaan.

Van mijn kant in elk geval heel veel dank daarvoor.

 

Groeten,

 

Dick

 


Geboortedatum: maandag 1 juni 2015
Herkomst: Canedo - DZG Steunpunt Portugal
Adoptiebedrag nodig: 10,00
Geadopteerd door: C.H.J. Peeters € 10 per maand
   Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen