Puppy


fiogf49gjkf0d

Op het Griekse eiland Amorgos verzorgt een mevrouw, haar naam is Lamia, zwerfkatten en enkele honden waar de baas de verantwoordelijkheid niet voor neemt. Ze probeert dit te doen met eigen middelen. Amorgos is het meest oostelijk gelegen eiland van de Cycladen, een Griekse eilandengroep in de  Egeïsche Zee. Het ligt ten zuidoosten van het eiland Naxos en ten noordoosten van Santorini.  

 

Puppy leefde als kleine pup in een kooi vanaf de dag dat zijn huidige eigenaar, een geitenherder, hem wegnam van zijn moeder. Sindsdien wordt hij gebruikt als 'blafmachine' (=goedkoper dan een hek !) om de geiten af te schrikken om deze plek te passeren. Puppy werd nooit geaaid en overleed bijna tijdens de eerste week in zijn kooi als gevolg van ondervoeding. Lamia  nam de verzorging over en voedt hem nu om de andere dag. 
 Een hok kost ongeveer € 120.00 op Amorgos. Greanne heeft het hondenhuis gesponsord voor Puppy.

 

Lamia neemt Puppy vaak mee zodat hij even lekker vrij kan rennen. Zij zorgt al bijna 6 jaar voor Puppy en als zij er even niet is nemen vrienden het van haar over. Tenminste één keer per jaar neemt Lamia hem mee naar een trimmer.
 
Update november 2016 
 
Puppy is weer naar de trimmer geweest. Zie nieuwe foto. 
 
Update November 2017
 

Puppy,

Al meer dan 10 jaar wordt kettinghond Puppy verzorgd door een vrouw die vele dieren op het eiland Amorgos gered heeft. Hij zit in een gebied dat Agia Barbara heet, helemaal afgezonderd en moeilijk te bereiken. De herder van wie hij is, beschouwt hem als een stuk gereedschap dat hij nodig heeft om zijn kudde geiten niet voorbij een bepaalde plek te laten komen. De verzorging van zijn hond laat hij helemaal over aan onze collega. Inmiddels is er een kleine vooruitgang geboekt: Puppy zit niet meer vast aan zijn ketting, maar er is een kleine omheining voor hem gemaakt waarin hij vrij kan bewegen. De aanleiding hiervoor was dat hij afgelopen winter bijna doodgevroren was toen hij met zijn ketting steeds verstrikt raakte in de struiken en niet meer bij zijn hok kon komen.

Om de dag gaat de vrouw naar Puppy om een stukje met hem te wandelen en hem te voeren. Ze laat ook wat voer achter voor de dag dat ze niet komt. Kosten per maand, 60 euro: 10 kilo brokken, 15 blikjes natvoer en spaghetti met gekookte lever (als extra traktatie). Verder zijn er de extra kosten voor parasietbestrijding, jaarlijkse vaccins, ontworming en twee keer per jaar een trimbeurt. Elke donatie is welkom!

 

 Geboortedatum: dinsdag 1 januari 2008
Herkomst: Amorgos
Adoptiebedrag nodig: 55,00
Geadopteerd door: Geadopteerd door: Kitty Verlaan eenmalige bijdrage € 73 (spaarpotje DZG-hond Branky) Jolanda Verweij € 10 per maand
   

Meld u aan voor "En ik dan?"
Klik en help ons helpen