Duke is te adopteren


Update 27-12-2019: 

 
Duke is een kleine middelmaar hond.
 
We hadden eigenlijk verwacht dat Duke zich inmiddels meer veilig en vrij zou voelen, maar helaas heeft zijn verleden erg diepe sporen achtergelaten en is hij nog steeds behoorlijk getraumatiseerd. Zijn tuigje om doen om hem mee naar de dierenarts te nemen is een hel voor Duke (en zo ook voor zijn opvang), hem in een bench meenemen is een nog grotere hel. De grote roedel waar hij mee samen leeft is eigenlijk niet goed voor Duke. Hij speelt wel met enkele van de honden, maar van de meeste is hij bang, en hij verschuilt zich het liefst achter Duchess. Als het etenstijd is durft Duke niet samen met de roedel te eten, en krijgt daarom samen met Duchess in een aparte ruimte eten. Duke heeft heel veel tijd en geduld nodig, en we zijn op zoek naar een familie die bereid is hem dit te geven. Een rustige omgeving, zonder teveel prikkels, liefst samen met 'zijn' Duchess.... Of waar in ieder geval een andere hond aanwezig is die niet dominant is. Een hond waar Duke zich aan op kan trekken, die hem aan kan tonen dat er niets te vrezen valt. De familie die voor Duke wil gaan moet beseffen dat aan de riem lopen voorlopig nog niet van toepassing zal zijn, en dat Duke daar stapje bij stapje aan zal moeten wennen. We begrijpen dat het niet mee zal vallen om iemand voor Duke te vinden, want het is ook niet niks om een getraumatiseerde hond opnieuw zijn vertrouwen terug te laten vinden. Maar we zijn ervan overtuigd dat ergens dat gouden mandje voor hem staat, hopelijk samen met Duchess... Duke is inmiddels gecastreerd. Een nieuwe leishmaniatest heeft uitgewezen dat Duke hele lichte leishmania heeft. De waarde is zo laag dat hij (momenteel) geen enkele medicatie nodig heeft. 
 
 
Duke en Duchess, we weten niets van hun verleden, maar het zal zeker geen rooskleurig verleden zijn geweest. Vermoedelijk zijn het afgedankte jachthondjes… We weten wel dat ze op een dag in één van de dodingstations van Huelva terecht zijn gekomen, waar een stichting hun uiterste best doet om daar de honden te redden van de dood, probeert te voorkomen dat ze ingeslapen worden. Die stichting is hun redding geweest dat ze nog niet waren omgebracht in die hel. Op een dag kregen wij een foto van het tweetal onder ogen: twee Podenco´s met letterlijk de doodsangst in hun oogjes, en tot overmaat van ramp was het teefje zwanger. Wij konden ze daar niet aan hun lot overlaten en besloten om een Spaanse stichting te vragen ze daar weg te halen en in een goed (betaald) verblijf onder te laten brengen. We gaven ze beiden de (nieuwe) namen: Duke en Duchess (in het dodingstation werden ze Robin en Mariam genoemd), en al snel kon het tweetal aan hun nieuwe leven gaan beginnen. Toen ze opgehaald werden bij het dodingstation raakte Duchess zo erg in paniek dat ze compleet van streek raakte. Ze gilde het uit, dacht waarschijnlijk dat ze met slechte bedoelingen werd meegenomen, en was totaal van de kaart. Beiden zijn meteen naar de dierenarts gebracht voor een check, en het leek ons dat Duchess al behoorlijk ver zwanger was, en we hadden eigenlijk gewild dat ze haar kindjes in alle veiligheid bij de opvang kon krijgen. Maar helaas mocht het niet zo zijn: Duchess was er erg slecht aan toe, had erg zware anemia en ook filaria (hartworm). Een bevalling zou haar leven kunnen kosten, en dat risico konden we uiteraard niet nemen. Ze leek gelukkig nog niet zo ver zwanger te zijn dan we dachten, en een dag later is ze geaborteerd en gesteriliseerd. Zodra ze geen anemia meer heeft zal ze voor de hartworm behandeld worden. Voor de overige testen was ze gelukkig overal negatief voor. Duke heeft geen hartworm, bij hem kwam er een twijfelachtig resultaat voor Leishmania uit, voor de rest was alles in orde. Beiden krijgen nog uitgebreidere laboratoriumtesten.
 
En nu zijn ze inmiddels alweer een tijd bij de opvang. Ze zijn nog erg onzeker en verlegen, maar hun staartjes kwispelen steeds meer en meer, en ze durven stilletjes aan te gaan geloven dat er echt niets meer te vrezen valt. Onlangs, nadat hun quarantaine periode voorbij was, mochten ze rennen op het hele grote perceel wat ze bij hun verblijf als speelveld hebben. Ze gingen helemaal los, renden en sprongen, helemaal blij en vrij, genietend van het begin van het mooie leven wat ze wachten staat. 
   
Beide lieverds hopen dat ze naar een familie uit kunnen gaan kijken die heel veel begrip en geduld voor ze heeft. En waar ze de rest van hun leven alleen nog maar hoeven te genieten, en hun nachtmerrie van het dodingsstation voor altijd achter zich kunnen laten. 
 
Een opvanggezin voor één van hen zal ook al heel fijn zijn. 

Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-2-2017  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
Familie van    Duchess

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Inge0651724701 Woensdag 9.30 uur tot 12.00 uur Vrijdag 9.30 uur tot 12.00 uur
Marijke0223-7222940615593949Maandag 14.00 uur - 16.00 uur Woensdag 14.00 uur - 16.00 uur Donderdag 14.00 uur - 16.00 uur
Jacqueline0614503112 Zondag 9.00 uur - 12.00 uur
Veerle 0032468106615Maandag t/m zaterdag 14.00 - 20.00 uur
Annemarie S0655502950 Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Claudia0633101001 Maandag, dinsdag en donderdag 10.00 - 11.00 uur Woensdag 16.00 - 20.00 uur Zondag 16.00 - 18.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen