Tango is te adopteren


Turbo en Tango werden als jonge pups samen met nog 4 broertjes en zusjes ergens in de middle of nowhere op het platteland achtergelaten. De pups waren in erbarmelijke staat, vol met vlooien en sterk vermagerd. Een stichting ontfermde zich over de pups en vond een opvangfamilie voor het zestal. Vier van de pups werden al snel geadopteerd, maar voor Turbo en Tango kwam er niemand. De maanden verstreken, en toen de broertjes 1 jaar oud waren wilde de opvangfamilie niet langer voor ze zorgen en werden de broertjes bij een betaalde opvang ondergebracht. Ook daar verstreken de maanden en was er niemand die interesse in de broertjes had. Tango werd na een tijdje eindelijk in Spanje geadopteerd, maar werd na enkele weken sterk vermagerd door zijn adoptiefamilie terug gegeven. Tango is een angstig hondje, en daar kon de adoptiefamilie niet mee overweg. Ze begrepen Tango niet, hadden geen geduld voor hem, en hadden hem uiteindelijk aan een ketting gelegd.... Het moet een zegen voor Tango zijn geweest dat ze hem terug naar zijn opvangfamilie brachten.

De stichting die de broertjes als pup van de dood had gered, en ze daarna na een jaar bij de betaalde opvang onder had gebracht, besloot om niet verder te gaan met de stichting en wilden niet langer zorg dragen voor de opvangkosten voor de broertjes. Ze besloten de broertjes naar een overvol asiel over te plaatsen….. dat zou letterlijk het einde hebben kunnen betekenen voor de broertjes.
Stichting JoLi kon hun oren niet geloven toen ze te horen kregen wat de broertjes boven het hoofd hing. Turbo en Tango horen niet thuis in een overvol asiel!
JoLi heeft de hondjes van de stichting overgenomen waardoor ze bij de opvang kunnen blijven tot er een familie voor ze gevonden is.
Tango is nog steeds een angstig hondje, hij durft niet zomaar zijn vertrouwen te geven. Hij gaat heel goed om met zijn broertje en de andere honden van de opvang, daar speelt hij mee en dan durft hij zich te laten gaan. Het is voor Tango dan ook uiterst belangrijk dat hij bij een familie geplaatst wordt waar andere hond(en) zijn, die zelf geen angst hebben, zodat Tango zich aan ze op kan trekken. En ook bij een familie die weet hoe ze met een bange hond om moeten gaan. Het is verder een schat, en met veel geduld en liefde zal men een heel eind komen bij Tango. Hij  is gecastreerd.
Nu denkt u misschien dat het niet dringend is dat Tango een eigen familie zal vinden, hij is immers gelukkig bij zijn opvangfamilie. Maar het is natuurlijk wél dringend. Tango´s plaatsje is goud waard voor een ander hondje die het nodig heeft om gered te worden. Tango is dan ook dringend op een zoek naar een familie voor altijd. Voor hem zelf, en voor één van de honden die nog niet het geluk heeft gevonden om gered te worden. 


Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-5-2016  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
Familie van    Turbo

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Marijke0223-7222940615593949Maandag 14.00 uur - 16.00 uur Woensdag 14.00 uur - 16.00 uur Donderdag 14.00 uur - 16.00 uur
Jacqueline0614503112 Zondag 9.00 uur - 12.00 uur
Veerle0032116884330032468106615Zondag t/m zaterdag 14.00 - 22.00 uur
Claudia0633101001 Woensdag 16.00 tot 20.00 Vrijdag 10.00 tot 12.00 Zondag 16.00 tot 20.00
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen