Ritinha is te adopteren


Dick in Canedo – deel 202

 

 

ZE WACHTEN AL ZOLANG ..........Vier sociale en aanhankelijke teefjes: Joana, Princesa, Rebeca, Ritinha.

 

De vier zijn allen al lange tijd in de shelter van DZG Canedo. Soms al jaren.

 

WIE KAN EN WIL ÉÉN VAN DE VIER EEN THUIS GEVEN VOOR DE REST VAN HUN LEVEN?

 

Joana, Princesa, Rebeca, Ritinha zijn bewust geselecteerd op karakter en sociaal gedrag. Én op leeftijd: ze zijn alleen tussen 2 en 5 jaar oud (naar schatting). Zeg maar in mensen jaren uitgedrukt: tusen 18 en 40 jaar, dus volwassenen onder de 40.

 

En wist u dat een adoptie een tweede hond de kans geeft een beter leven te krijgen als een opvangplaats vrij kan komen?

 

Dus: ÉÉN ADOPTIE, VOOR TWEE DE KANS OP EEN BETER LEVEN.

 

Hieronder de beschrijvingen van elk van hen.

Op de website van Dierenhulp zonder Grenzen staan nog meer foto's.

 

Joana wordt vanwege haar eigenschappen ook wel liefkozend Joaninha (kleine Joana) genoemd. Zij is heel erg rustig en teder. In de shelter heeft het een paar maanden geduurd voor dat ze naar je toe kwam. Nu is het uit volle overtuiging en vol verlangen om aangehaald te worden. Joana is erg intelligent. Ze gaat naar de hoek als er problemen tussen andere honden zijn. Ze gaat heel goed met anderen om en is voorzichtig met nieuwe contacten. Joana werd in de hitte bij een bankgebouw in Corga Lobao gevonden met diverse honden achter zich aan, ze was destijds loops. Ze had geen chip of medaillon met een telefoonnummer en een eventuele familie is nooit gevonden. Ze is toentertijd vermoedelijk in verwarring weggelopen. Nu wacht ze nog op een fijn thuis. Kortom: een hond die haar andere naam Joaninha eer aandoet. Zij is gesteriliseerd. Geschatte geboortedatum 01-02-2014.

 

 

 

Princesa is een erg leuke hond. Ze springt graag tegen je op en wil graag worden aangehaald. Princesa speelt graag met andere honden en houdt van zwemmen. Als ze voer ziet springt ze er gelijk op af. Duikt als ze de kans ziet met haar hele hoofd in een zak met voer. Ze probeert dus 'haantje' de voorste te zijn, zonder andere honden echt te bedreigen (wel een beetje). Bij het wandelen loopt ze los. Wel is het dan soms wat moeilijk om haar weer terug naar haar plek te krijgen. Ze was zwanger toen ze werd gevonden. Ze is een heel lieve, aanhankelijk hond die van vrijheid houdt zonder echt weg te lopen. En dit geldt natuurlijk voor een omgeving die ze erg goed kent. Pincesa is gesteriliseerd. Geschatte geboortedatum: 01-11-2013

 

Rebeca is heel erg volgzaam hondje, ze komt direct naar je toe als je haar roept of als ze je ziet. Ze is dan heel enthousiast en springt tegen je op om aangehaald te worden. Bij het eten of water geven wordt ze dol. Wel wil ze soms de baas spelen over andere honden. Of gewoon spelen met anderen. Ze lag aan de ketting in Gaia en werd vermoedelijk door iemand bevrijd. Rebeca is een heel enthousiaste hond en bijzonder blij met gezelschap. Rebeca is gesteriliseerd. Zij is een kleine middelmaat. Geschatte geboortedatum 15-11-2014

 

 

 

Ritinha is heel aanhankelijk, heel goed benaderbaar, levendig en sterk reactief, overigens alleen door te blaffen. Ze is een springer waar ze ook maar is en dat dit tot problemen kan leiden getuigt onderstaande gebeurtenis. In Cacia dicht bij Aveiro zocht een familie een kleine hond. In een werkelijk voor een hond paradijselijk enorm grote tuin was het middengedeelte in gebruik door een aantal kippen en ganzen.

Omdat een vos in de buurt liep zou het de taak van de nieuwe hond worden om de vos uit de buurt te houden. De keuze viel op Ritinha, ze werd met open armen ontvangen. Ze had een enorm goed contact met de oudere hond die er al was en rende dat het een lieve lust was. De familie zag het helemaal zitten met Ritinha totdat... ze over het één meter hoge netwerk sprong en een kip wilde pakken. Gelukkig had zij alleen een heleboel veren in de bek en was de kip niet gewond. Echter, helaas voor Ritinha was het toen over en uit! Ze zoekt daarom (nog steeds) een goed thuis. Zij komt van een andere organisatie. Ritinha is gesteriliseerd. 

 

 

 

 

  


Geslacht: Teef
Grootte: Klein
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-11-2014  (geschat)
Herkomst: Canedo - DZG Steunpunt Portugal
   
 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Veerle0032116884330032468106615Zondag t/m zaterdag 14.00 - 22.00 uur
Annemarie S0655502950 Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 13.00 - 18.00 uur Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Karin 0623948908 Maandag en Donderdag 13.00 – 22.00 uur Dinsdag en Woensdag 10.00 – 22.00 uur Vrijdag t/m zondag 10.00 – 22.00 uur
Claudia0633101001 Maandag, dinsdag en donderdag 9.30 - 11.00 uur Woensdag 16.00 - 20.00 uur Zondag 16.00 - 20.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen