Beau - spoed is te adopteren


Beau zat op een dag vrolijk voor de poort van dierenredders. Ze besloten hem wat eten te geven wat voor Beau reden was om de familie lief te gaan hebben. Hij bleef in de buurt van het huis hangen en niet veel later bleek hij nog 6 hondenvriendjes te hebben die zich ook allemaal bij het huis van de dierenredders nestelden. Helaas zijn de buurtbewoners niet erg blij met de 7 honden. Iets wat zorgen baart. Op de weg bij het huis komen dagelijks veel fietsers en joggers voorbij, de honden gaan achter ze aan. En ondanks dat ze verder niets doen worden ze steeds minder geliefd. Sommige joggers hebben al een steen in hun hand als ze aan komen rennen, om de honden mee te bekogelen. De honden hebben er geen schuld aan dat ze op straat zijn gedumpt. Hun leven is echter niet zeker meer en het is dan ook grote noodzaak dat ze van straat gehaald worden en in een kennel ondergebracht worden. Beau is de enige die totaal geen angst heeft voor mensen. Hij zal dan ook de eerste zijn die ze van straat halen, waarna hij met spoed op zoek is naar een familie, want hij kan natuurlijk niet eeuwig in de kennel blijven. Beau is een prachtige lieve hond. Hij hunkert naar aandacht, en vindt ook de kindjes van de familie geweldig. Je zou haast denken dat hij ooit een familie gehad moet hebben. Beau is echt een lief maatje voor het leven. Hij is nog niet gecastreerd en moet ook de bloedtesten nog hebben. Dit zal allemaal gebeuren zodra hij van straat gehaald is.

Update 27/02/2017:

Beau heeft inmiddels zijn bloedtesten gehad en is negatief getest op Leishmania, Filaria, Ehrlichia, Anaplasma en Lyme. Het autorijden, naar de dierenarts toe en terug naar de kennel, vond hij heel erg eng. De dierenarts is midden in de stad gevestigd, en Beau vond het ook helemaal niet fijn om door de drukte te lopen, en bij de dierenarts moest hij letterlijk naar binnen gedragen worden. Zo bang was hij voor al de voor hem onbekende situaties. Ondanks zijn angst heeft hij niet één keer gegromd of gesnauwd. Wat aangeeft wat een prachtig karakter hij heeft. Beau werd pas weer zichzelf toen op de terugweg het pad naar de kennel werd ingeslagen. Zodra hij zijn onderkomen vanuit de auto herkende voelde hij zich pas weer op zijn gemak. 

Geslacht: Reu
Grootte: Groot
Ras: overig
Status: Gereserveerd
Leeftijd: 1-3-2016  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Lorrainne0636068857 Maandag 13.00 - 17.00 uur 19.00 - 21.30 uur Woensdag 18.00 - 20.00 uur Donderdag en zaterdag 13.00 - 17.00 uur
Yvonne0622961761 Dagelijks vanaf 13.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 uur - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 uur - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Yvonne0475-3419900629344739Maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Marijke0616776739 Woensdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen