Roberta is te adopteren


fiogf49gjkf0d

Op een hele warme zomerdag kreeg de stichting 2ndhand4footer, een stichting die in de Algarve door een Nederlands echtpaar wordt gerund, een melding van Engelse mensen over een hondje wat er verschrikkelijk aan toe scheen te zijn. Toen ze het hondje opzochten bleek dat de Engelse mensen niets teveel hadden gezegd. Roberta zat met een ketting vast aan een houten paal, haar halsband was een grote versleten leren halsband. Haar onderdak was een ingestorte oude ruïne. Haar oren zagen zwart en hadden gaten die ontstoken waren en vol met vliegen en maden zaten. Haar oren waren letterlijk aan het wegrotten! Haar nek was onder en rondom de halsband kaal en ze zat ook nog eens vol met teken en vlooien. De plaats waar ze verbleef was een puinhoop en smerig van o.a. haar eigen ontlasting, waardoor het wemelde van de vliegen. Het was duidelijk dat Roberta heel hoognodig hulp nodig had, en als ze die niet snel had gekregen was ze waarschijnlijk een pijnlijke dood tegemoet gegaan of had ze haar beiden oren verloren. 2ndhand4footer heeft een kennel aan huis, maar die zat zo overvol dat ze in principe Roberta wilde helpen daar waar ze verbleef. Maar Roberta was erg nerveus als ze haar weer bezochten, want ze wilde zo graag weg van die vreselijke plek. Zodra ze al zag dat ze aan kwamen rijden sprong ze op en neer aan haar ketting en probeerde los te komen. Het was hartverscheurend om haar zo gade te slaan, dus het duurde dan ook niet lang voor ze besloten om haar toch mee naar huis te nemen. Na het behandelen van haar oren en nek werd Roberta gesteriliseerd en kreeg ze de bloedtesten. Ze was zowel positief voor Ehrlichia als Filaria. Ze werd eerst voor de Ehrlichia behandeld en later voor de Filaria. Beide behandelingen heeft ze inmiddels ruimschoots achter de rug. Ondertussen genoot Roberta van de aandacht, zorg en liefde die ze kreeg. Eindelijk kon ze geloven dat niet alle mensen slecht waren en begon ze steeds aanhankelijker en vriendelijker te worden. Net toen ze dachten dat Roberta klaar was om geadopteerd te worden begonnen er zich borsttumoren te ontwikkelen. Roberta haar borsttumoren werden succesvol verwijderd en de dierenarts heeft gezegd dat ze niet meer terug kunnen keren. Ze bleek ook een liesbreuk te hebben die met dezelfde operatie ook meteen verwijderd werd. Inmiddels is Roberta dan eindelijk écht klaar voor adoptie. Ze is helemaal genezen, zo ook haar oren, waar zelfs weer haar terug op gegroeid is. Roberta is een kleine middelmaat, ze weegt ongeveer 11 kg. Na alles wat Roberta heeft door moeten maken in haar leven heeft ze het dubbel en dwars verdiend om geadopteerd te worden. We hopen dan ook dat ze snel naar haar eigen familie uit kan gaan kijken.


Geslacht: Teef
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-6-2012  (geschat)
Herkomst: Huelva - Spanje
   
 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Lindsay - België  0032497385017Maandag t/m zaterdag 17.00 - 21.00 uur
Lorrainne0636068857 Maandag 18.00 - 20.00 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur Donderdag 18.00 - 20.00 uur
Rita0299-439774 Donderdag, zaterdag, zondag en maandag 17.00 - 20.00 uur Dinsdag en woensdag 14.30 - 18.00 uur
Kate055-5053020 Maandag 09.00 - 12.00 uur Dinsdag 09.00 - 11.00 uur
Yvonne 0475-3419900629344739Maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Marijke0616776739 Woensdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur Vrijdag 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
Anne Marie0615064902 Zaterdag en Zondag 11.00 - 18.00 uur


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, dit kan zijn in een asiel of bij een opvanggezin in het buitenland. Een opvanggezin in het buitenland is vaak niet te vergelijken met een opvanggezin in Nederland. Dit kan betekenen dat een hond niet aan een huiselijke woonsituatie gewend is! Verblijft de hond in een asiel, dit kan zijn in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond in een asiel of opvanggezin gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is en niet gewend is aan een bench, dit zal geleerd moeten worden en heeft tijd en geduld nodig.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas.

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©Stichting Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen