Alfonso is te adopteren


28-09-2013
En nog steeds in Alfonso niet geadopteerd. Tot onze verbazing, want het kan toch niet zo zijn dat deze vrolijke en sociale gentleman zijn leven in een gevangenis (met een mooi woord 'shelter' genoemd) zal moeten slijten ?Wie heeft er nog een mandje staan waar deze lieverd in past ?
 
Augustus 2012
Nog steeds moet Alfonso genoegen nemen met een gekooid leven in een shelter even buiten Athene, waar deze vrolijke jonge hond helaas aandacht te kort komt. Het kan niet anders : één vrouw van middelbare leeftijd draagt de volledige zorg voor tientallen (ongeveer 60) honden. Maar in ieder geval is hij relatief veilig en wordt gevoed en verzorgd. Hij is dan ook een knappe verschijning geworden, zeker vergeleken bij hoe hij een jaar geleden binnenkwam. Nu nog een eigen baas en een eigen mand voor deze vriendelijke en aanhankelijke hond !
 
                                            -.-.-.-.-.-
Alfonso is een levenslustige, vriendelijke hond, die helaas zijn dagen moet slijten op een klein afgerasterd stukje grond in een shelter in de buurt van Athene. Een kwartiertje per dag mag hij even uit zijn gevangenis en kan hij een momentje spelen en rennen met een paar andere honden uit het shelter. Wat een vreselijk leven voor zo'n energieke hond! Alfonso werd ongeveer een jaar geleden door Vicky, onze vrijwilligster in Athene, gered uit het asiel van Piraeus e.o., waar maandelijks vele kansloze en zieke honden worden gedood. Ook Alfonso werd ter dood veroordeeld, want hij was ziek en zag er miserabel uit. Alfonso heeft geluk gehad dat Vicky toevallig in het asiel was op de dag dat de beslissing viel hem te euthanaseren. Zij legde zich niet bij het oordeel neer, heeft hem onder haar hoede genomen en hem laten behandelen met uitstekend resultaat. Nu, een jaar later, is Alfonso een sterke en gezonde jongeman met een vriendelijk karakter. De leishmania test geeft een uitslag van 1/100, een resultaat waarmee hij een heel lang en gelukkig leven kan leiden. Hij is nu helemaal klaar voor de volgende fase in zijn leven: een veilig mandje en een leuke baas/bazin. Na de moeilijke start van zijn leven heeft hij dat echt wel verdiend !
Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 15-4-2009  (geschat)
Herkomst: Athene - Griekenland
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Christiane0313-78538806-42060801Maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Larissa0647585393 Ma 11.00 uur t/m 15.00 uur Di en do 11.00 uur t/m 21.00 uur Wo en vr 14.00 uur t/m 22.00 uur.
Elly045-52160050648462215Maandag t/m vrijdag 17.00 - 21.00 uur
Tanja036-841597506-27044035Dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
Nicole076-888081006-18720353Ma, di, en vr 14.00-17.00 uur Zaterdag: 11.00-17.00 uur
Joyce 0174-76420106-11629045Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van woensdag en vrijdag.
Nannie036-841279906-29578771Ma, di, wo, do en vr 10.00 - 20.00 uur, zo 10.00 -18.00


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, namelijk in een asiel. Vaak in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond daar gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©2012 St. Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen