Lucky A is te adopteren


Update Lucky A april 2014 Lucky kreeg na aankomst bij zijn opvanggezin in Nederland al snel de bijnaam 'Teigetje' naar het vrolijke adhd-vriendje van Winnie de Pooh. Rusteloos, uitdagend en soms stout, maar ook vertederend en met een klein hartje. Dat was Lucky ten voeten uit tijdens de eerste weken van zijn leven als huishond. Gelukkig beschikt Lucky over een groot aanpassingsvermogen en wil hij graag leren. Zijn rusteloze, uitdagende en stoute kant is na die eerste weken helemaal op de achtergrond geraakt. Hij is gek op aandacht en knuffels en is helemaal in de gloria als hij tegen 'zijn mens' aan lekker op de bank mag liggen. Wat een weelde na zo veel jaren van koude, harde eenzaamheid in shelters en klinieken. Lucky is vriendelijk tegen alle mensen en honden, al moet hij nog wel een beetje doorstuderen op de kunst van het delen van speeltjes, botjes etc., die hij als zijn bezit beschouwt. Binnenshuis dus een gemakkelijke hond, die ook heel goed een tijdje alleen kan zijn. Buitenshuis neemt zijn jacht instinct bezit van hem en wordt hij een neus op pootjes, die zich nauwelijks meer bewust is van de wereld buiten het spoor dat hij fanatiek aan het volgen is. Lucky kan daarom niet los. Aan de riem doet hij zijn best zich te beheersen en rustig mee te lopen, maar regelmatig wordt hij als een magneet naar de interessante geurtjes onderweg getrokken. Vandaar zijn huidige bijnaam : Rukkie. Een avontuurlijke hond met karakter en een gouden hart, die van mensen houdt en over een sterk jacht instinct beschikt. Altijd benieuwd naar de onbekende wereld achter de horizon. Wie wil met hem samen de wereld gaan ontdekken? Pas dan zal hij zijn naam Lucky echt met ere kunnen dragen ! Update januari 2014 Lucky is inmiddels geopereerd aan zijn knieën en verblijft, na de opname in de kliniek, weer in het shelter om te herstellen. Het gaat inmiddels gelukkig weer goed met hem. Hij mag eindelijk (na 6 weken gedwongen benchrust) weer rennen en dollen en doet dat dan ook naar hartelust. Lucky is een schat van een hond, aanhankelijk, vrolijk en onstuimig. Hij is gek op menselijke aandacht. Wat een verschil met de depressieve hond die destijds mager en angstig in de bergen werd gevonden !
Lucky A is niet zo lucky op het moment : hij is nog aan het herstellen van een operatie aan zijn oren en tot overmaat van ramp blijken de knieën van zijn beide achterpoten uit de kom te zijn. Hoe en wanneer dat is gebeurd is voor ons een grote vraag. Lucky zal aan zijn knieën worden geopereerd, zodat hij niet de rest van zijn leven met pijn hoeft te leven en een heel groot risico op artrose loopt. De operatie zal door de kliniek in Athene voor een vriendenprijsje van 250,- worden uitgevoerd. De kosten van de operatie en behandeling aan de oren zijn onbekend. Update (april 2013)Lucky zit nog steeds in een heel basic shelter in de bergen bij Athene. Er zijn slechtere plekken, maar goed is het zeker niet. Lucky is zo levendig en snakt (zoals bijna alle honden daar) naar aandacht. Hij is erg mooi geworden, nadat hij als een bijna skelet gevonden is. Lief en zachtaardig karakter, wel energiek.
 
 
Augustus 2012
Lucky gaat met sprongen vooruit! Het uitgemergelde zwervertje dat helemaal in zichzelf gekeerd was en nauwelijks contact leek te maken met de wereld om hem heen, verandert in record tijd in een vrolijke en vriendelijke hond, die een prettig speelkameraad is voor Molly, met wie hij een kooi deelt. Ook zijn houding naar mensen toe is helemaal bijgedraaid: hij geniet van ieder momentje van aandacht en ieder aaitje dat hem ten deel valt. Als een kort verblijf in een shelter (waar maar heel weinig tijd voor de honden is, maar ze in ieder geval verzorgd worden en vriendelijkheid leren kennen) al zo veel verbetering brengt, wat kunnen we dan nog verwachten van deze hero als hij terecht komt bij baasjes die van hem houden en voor hem kunnen zorgen? Heel veel, denken we!
                        
                                           -.-.-.-.-.-.-
 
Juni 2012
Lucky gaat vooruit, al doet hij zijn naam helaas nog steeds geen eer aan. Op aandringen van Vicky is hij nu verplaatst van het akelige, donkere 'binnenverblijf' in het shelter naar een buitenkooi, die hij deelt met Moly, een vriendelijk teefje. Deze verhuizing heeft hem zichtbaar goed gedaan: hij is behoorlijk in gewicht aangekomen, maakt contact met zijn omgeving en zoekt menselijk gezelschap op. Wanneer Vicky het shelter bezoekt lijkt hij haar te herkennen en is blij met haar komst. Het nieuwe verblijf is een hele verbetering, maar het blijft natuurlijk een gevangenis voor deze vrijbuiter, die constant probeert zich een weg naar buiten te graven onder de afrastering door.
 
Mei 2012
Het gaat niet goed met Lucky. Weliswaar is hij in gewicht wel aangekomen, maar Lucky is erg ongelukkig in het shelter waar hij verblijft. Als hij even los mag (hoe vaak zou dit voorkomen ???) stuitert hij als een balletje door de wereld en maakt nauwelijks contact met de mensen. De eigenaresse van het shelter vindt hem een lastpak, dus van haar valt weinig positiefs te verwachten. Helaas is er voorlopig geen zicht op een betere oplossing voor deze stumper. Adoptie in Nederland zou natuurlijk geweldig zijn, maar deze hond zal in eerste instantie heel veel aandacht, zorg en energie van zijn baasje vragen.
 
                              -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Onderweg naar het shelter in de bergen buiten Athene, waar een aantal van 'haar honden' worden opgevangen, stuitte onze vrijwilligster Vicky op een uitgemergelde hond die nauwelijks meer op zijn poten kon staan. Het zoveelste slachtoffer van de Griekse traditie om (jacht)honden die niet voldoen ergens in de bergen te dumpen.....
Wat kon ze anders doen dan deze stumper meenemen ?
Lucky is in de dierenkliniek onderzocht en blijkt aan ehrlichia te lijden, waarvoor hij nu wordt behandeld en volledig van zal genezen. Verder is het een gezonde hond, die alleen het medicijn 'goede voeding' nodig heeft om er weer helemaal bovenop te komen.
Lucky is voor de duur van de behandeling ondergebracht in het shelter. Hij kan daar maximaal een maand blijven. Wat er daarna met hem moet gebeuren is voorlopig nog de vraag. In het beste geval zal hij op straat worden gezet in de wijk waar Vicky zo goed en kwaad als mogelijk voor de straathonden zorgt...
Lucky heeft een vriendelijk karakter en zal, als hij weer is opgeknapt, zeker een heel mooie hond blijken te zijn. Wie kan Lucky een veilige plek bieden ? Pas dan kan hij zijn naam, Lucky, echt eer aan doen !

Geslacht: Reu
Grootte: Middel
Ras: Epagneul Breton
Status: ter adoptie
Leeftijd: 1-3-2009  (geschat)
Herkomst: Athene - Griekenland
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 )Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Christiane0313-78538806-42060801Maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Elly045-52160050648462215Maandag t/m vrijdag 17.00 - 21.00 uur
Tanja036-841597506-27044035Dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
Nicole076-888081006-18720353Ma, di, en vr 14.00-17.00 uur Zaterdag: 11.00-17.00 uur
Joyce 0174-76420106-11629045Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van woensdag en vrijdag.
Nannie036-841279906-29578771Ma, di, wo, do en vr 10.00 - 20.00 uur, zo 10.00 -18.00


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, namelijk in een asiel. Vaak in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond daar gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©2012 St. Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen