Lucas - noodgeval is te adopteren


Lucas is op 22 januari 2011 gevonden in het buitengebied van Castalla.    Lucas zit in een opvanggezin, al een hele poos, maar helaas zal hij daar over uiterlijk 2 maanden wegmoeten omdat zij, genoodzaakt door omstandigheden, vertrekken naar het buitenland. Omdat het allemaal heel onzeker is waar en wat precies, wil men proberen om zo snel mogelijk voor Lucas een ander opvanggezin te vinden, of nog beter een permanent huis.
Lucas is nog steeds een angstige hond, alles wat vreemd is vindt hij eng. In het opvanggezin gaat het redelijk goed. Lucas trekt naar de vrouw des huizes toe, mannen boezemen hem nog steeds angst in. De man des huizes accepteert hij wel maar zal daar niet uit zichzelf naar toe gaan. Hij blijft op afstand.
De eerste week dat Lucas in het opvanggezin was heeft hij amper gegeten, zo eng vond hij alles. Er moet dus wel op gerekend worden dat hij, bij een overgang naar een ander gezin, weer aardig van slag zal zijn. Er is veel geduld voor nodig om zijn vertrouwen te krijgen. Hij heeft nog nooit iemand gebeten, zijn angst uit hij door te proberen te vluchten, weg van hetgeen hem angst aanjaagt. Het zou waarschijnlijk het beste zijn dat Lucas in een gezin komt dat bestaat uit louter vrouwen. Met mannen en kinderen zou wel kunnen maar het kan voor hen frustrerend zijn om te zien dat Lucas waarschijnlijk altijd bang voor ze zal zijn. In het huidige opvanggezin is hij wel gewend aan de man in huis maar zodra de man weggaat is Lucas gewoon een stuk meer ontspannen.
Met andere honden kan hij goed overweg, bij de meeste honden is hij de onderdanige hond. Bij de eerste kennismaking kan het zijn dat Lucas even zijn tanden laat zien maar als het onbekende eraf is laat Lucas echt alles toe, ze kunnen zijn eten opeten, ze kunnen in zijn mand gaan liggen en Lucas doet niets. Hij zoekt dan gewoon een ander plekje.
Lucas vindt het erg leuk om te gaan wandelen, hij loopt prima mee aan de lijn. Het huidige opvanggezin woont in het buitengebied en dat is voor Lucas ideaal. Hij is (nog) bang voor auto´s, fietsen, mensen en als ze gaan wandelen komen ze die mondjesmaat tegen. Hij vindt het nog steeds niks maar omdat hij ze niet heel veel tegenkomt kan hij toch genieten van zijn wandeling. In een drukke stadse omgeving zou Lucas zeer waarschijnlijk veel te veel op zich af zien komen en daardoor zeer gestresst raken. Ideaal zou zijn een nieuw (opvang)huis in een rustige landelijke omgeving.
Lucas is zindelijk, hij houdt alles op totdat hij naar buiten kan. Mocht hij onverhoopt toch moeten dan laat hij dat weten door voor de deur te gaan zitten en zachtjes te gaan janken.
Verder is hij erg lief in huis, heeft nog nooit iets kapot gemaakt, hij is erg rustig in huis, ligt veel op zijn plaats. Hij houdt de vrouw des huizes wel goed in de gaten, als zij gaat dan kijkt hij goed waar ze naar toe gaat en vaak volgt hij haar. Hij kan prima langere tijd alleen thuis zijn, hij ligt dan gewoon in de woonkamer in zijn mand. (Een bench zal zeer waarschijnlijk niks voor hem zijn omdat hij erg onzeker is, een bench zou die onzekerheid alleen maar vergroten omdat hij niet weg kan vluchten bij onraad)
Als er visite komt dan laat Lucas zich niet zien, hij gaat ergens buiten hun zicht liggen en wacht totdat ze weggaan. Bij vrienden van de familie die hij dus al vaker gezien heeft (en die weten dat het beter is om geen contact te zoeken met Lucas) gaat het iets beter, hij blijft wel uit hun buurt, maar gaat dan in zijn mand liggen bijvoorbeeld. Dus hij ´verstopt´ zich dan niet meer.


We beseffen dat het zeer moeilijk zal zijn om iemand voor hem te vinden die hem wil adopteren of wil opvangen. Hij is eigenlijk niet moeilijk in de omgang maar heeft wel zijn gebruiksaanwijzingen en is natuurlijk voor de meeste mensen niet echt wat zij van hun hond verwachten. Maar wie weet is er wel iemand die meteen verliefd op hem wordt en hem neemt zoals hij is. Als hij eenmaal het vertrouwen heeft dan kan het zijn dat hij toch langzamerhand went aan (een aantal) voor hem enge dingen in het leven.  

Geslacht: Reu
Grootte: Groot
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 22-9-2010  (geschat)
Herkomst: Castalla - Spanje
   
 

 

 

 

 Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Christiane0313-78538806-42060801Maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Larissa0647585393 Ma 11.00 uur t/m 15.00 uur Di en do 11.00 uur t/m 21.00 uur Wo en vr 14.00 uur t/m 22.00 uur.
Elly045-52160050648462215Maandag t/m vrijdag 17.00 - 21.00 uur
Tanja036-841597506-27044035Dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
Nicole076-888081006-18720353Ma, di, en vr 14.00-17.00 uur Zaterdag: 11.00-17.00 uur
Joyce 0174-76420106-11629045Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van woensdag en vrijdag.
Nannie036-841279906-29578771Ma, di, wo, do en vr 10.00 - 20.00 uur, zo 10.00 -18.00


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, namelijk in een asiel. Vaak in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond daar gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©2012 St. Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen